Hlavní obsah

Uvidí Kladno historický double? Češi chtějí trhat rekordy

Z plánované bitvy nejlepších českých sedmibojařek sešlo, národní rekordmanka Eliška Klučinová start na 10. ročníku TNT Express mítinku, který se v pátek a v sobotu koná na kladenském Sletišti, kvůli svalovému problému zrušila. Na její tři triumfy ale může navázat Kateřina Cachová, která se letos dostala do parádní formy.

Foto: Jan Kucharčík

Kateřina Cachová by v Kladně chtěla zaútočit na svůj osobní rekord.

Článek

„Mrzí mě, že Eliška nestartuje, vzájemný souboj by nás mohl vytáhnout,“ pravila bývalá dorostenecká mistryně světa, která si letos vylepšila osobní rekord na 6285 bodů.

„Forma roste každým závodem, tak doufám, že bych mohla svůj nejlepší výkon ještě posunout,“ přemítala svěřenkyně Martiny Blažkové, jejíž největší soupeřkou by měla být bronzová medailistka z letošního halového mistrovství světa Alina Fjodorová z Ukrajiny.

Lukáš obhajuje

I v soutěži desetibojařů by se mohli dočkat triumfu domácí atleti přes absenci Adama Sebastiana Helceleta a Jiřího Sýkory. Obhajovat loňské vítězství bude Marek Lukáš, vysoké ambice má i juniorský mistr Evropy Jan Doležal.

„Věřím, že s Markem se docela poženeme. Čísla jsou jasně stanovená, limit pro OH je 8100, to je náš cíl,“ přiznal Doležal, jehož osobní rekord je zatím 7707 bodů. Dosud nikdy v historii mítinku se nestalo, aby byli oba vítězové z Česka.

Ze zahraničních desetibojařů mezi favority patří estonský bývalý halový mistr Evropy Mikk Pahapill a Brit Ashley Bryant. Program v pátek startuje v 10.50, vstup je premiérově zdarma.

Reklama

Související témata: