Hlavní obsah

Nejlepší závod sezóny. Ale pořád mám na víc, ujišťuje Maslák

Amsterdam

První krok v boji o evropské zlato, které už vybojoval před čtyřmi lety, čtvrtkař Pavel Maslák zvládl. V semifinále, kam byl přímo nasazen, zaběhl svou nejrychlejší čtvrtku sezóny, jeho čas 45,31 s byl pátý nejrychlejší ze všech semifinalistů. Boj o medaili ho čeká v pátek večer.

Foto: Ivana Roháčková

Běžec Pavel Maslák na ME v Amsterdamu.

Článek

Před cestou do Amsterdamu jste říkal, že v závodech zatím nedokážete prodat to, jak se cítíte v tréninku. Teď už jste závod trefil ideálně?

Myslím, že úplně ne. Stále to v tréninku vypadá, že mám na víc. Ale pro mě to byl první běh, většinou je mám pomalejší, takže věřím, že v pátek to bude lepší.

Ale běžel jste nejrychleji v sezóně.

S časem jsem spokojený, chtěl jsem být první, ale Kevin Borlée měl docela dost sil, tak jsem v závěru pošetřil na finále.

Bylo pro vás důležité se ho pokusit porazit a získat lepší dráhu pro finále?

Ze začátku jsem šel do něho a říkal si, že ho třeba ve finiši dokážu porazit, ale jak jsem viděl, že má dost sil, tak jsem to taky pouštěl. Samozřejmě jsem běžel, aby mě nikdo nepředběhl zezadu.

Pomohlo vám, že jste Borléeho měl po pravé ruce, a tím pádem stále před sebou?

Ze začátku mi to nepomohlo vůbec, protože jsem to pomalu rozběhl, pak jsem ho aspoň viděl a mohl si ho kontrolovat, ale on si zároveň kontroloval mě.

Poznal jste, že začátek byl pomalý, podle svého pocitu?

Podle pocitu a podle toho, že Kevin byl na dvoustovce rychleji než já. On jde většinou spíš na finiš, má to rovnoměrně rozložené, nerozbíhá rychle první dvoustovku.

Sledoval jste druhé semifinále? Nejlepší trio předvedlo ještě rychlejší časy než vy a Borlée…

Koukal jsem na něj a bylo hodně kvalitní. Ale zítra to může být úplně jiné, třeba budou horší podmínky, a tím i časy.

Reklama

Související témata: