Hlavní obsah

Sprinterka Jonesová bude závodit nejdříve v květnu

LOS ANGELES

Nejdříve na počátku května se objeví na závodní atletické dráze bývalá sprinterská hvězda Marion Jonesová. Oddálení návratu zvěstoval její manažer Charlie Wells s tím, že Američanka ještě není tak daleko s přípravou, aby mohla předvádět špičkové výkony. Jonesová ve svých nejlepších letech zahajovala sezonu v polovině dubna.

Foto: PRÁVO

Marion Jonesová

Článek

"Zatím na tom ještě není tak dobře," uvedl Wells na adresu trojnásobné olympijské vítězky ze Sydney, jež obvykle vstupovala do sezony při mítinku ve Walnutu, který je na programu o víkendu. Nyní bude chybět. "Tak do tří týdnů by mohla být připravena," dodal Wells.

Hvězda Jonesové v minulých dvou letech postupně pohasla, uškodilo jí i zveřejnění jejích vazeb na laboratoř Balco, která byla centrem dopingového skandálu kolem umělého anabolického steroidu THG. Třicetiletá sprinterka a dálkařka nebyla nikdy přistižena při dopingu, přesto nad ní visí stín podezření. A to i kvůli otci jejího dítěte a bývalému světovému rekordmanovi Timu Montgomerymu, který byl bez pozitivního testu potrestán dvouletým zákazem startů.

Jonesová nezávodí od června loňského roku. Tehdy se při americkém šampionátu v Carsonu vzdala přímo na ploše stadionu startu na stovce kvůli nespecifikovanému drobnému zranění. Odhlásila se i z dvoustovky, takže se ani nepokusila kvalifikovat na mistrovství světa v Helsinkách.

Reklama