Hlavní obsah

Powell zvedl Gatlinovu rukavici, v Kingstonu běžel za 9,95

KINGSTON

Světový rekordman Asafa Powell odpověděl za několik hodin olympijskému vítězi Justinu Gatlinovi na jeho sobotní výkon v Ósace a na mítinku v Kingstonu zaběhl stovku rovněž za 9,95 sekundy. Jamajský sprinter podobně jako jeho americký vyzyvatel poprvé v sezóně pokořil desetisekundovou hranici. Oba rivalové letos hovoří o překonání světového rekordu, který má Powellovou zásluhou od loňska hodnotu 9,77 sekundy.

Foto: internet

Asafa Powell po jednom ze svých sprinterských vítězství.

Článek

Powell po závodě v jamajské metropoli prohlásil, že je zcela fit po zranění, které jej vloni připravilo o start na mistrovství světa. Už se prý nemůže dočkat první konfrontace s Gatlinem. Američan při jeho absenci v Helsinkách získal světový primát. "To mě žene dopředu, budu stále rychlejší," řekl Powell. V Kingstonu pokořil hranici extratřídy i přesto, že předvedl podle svých slov nejhorší start ve svém životě.

Dobrou formu potvrdil i další jamajský sprinter Usain Bolt. Nejrychlejší dvoustovkař sezóny zaostal časem 20,10 sekundy jen o dvě setiny za svým letošním maximem. Do čela tabulek se ale dostala další domácí závodnice Sherone Simpsonová, jež dvoustovku prolétla za 22,14 a suverénně získala i skalp krajanky a olympijské vítězky Veroniky Campbellové. Nejrychlejší čtvrtku sezóny zaběhla americká vicemistryně světa Sanya Richardsová, která jako první letos pokořila hranici 50 sekund (49,89).

Reklama

Související témata: