Hlavní obsah

Nejlepší čas sezóny, přesto stopy zklamání. Teď bude Svoboda chodit po špičkách

Praha

Předvedl nejlepší výkon úvodního dne halového mistrovství republiky v pražské Stromovce, přesto se za cílem chytal za hlavu. Překážkář Petr Svoboda cítil, že čas 7,55 s není maximem jeho současných schopností, i když na světě letos běželo lépe jen osm mužů.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Překážkář Petr Svoboda (vlevo) ve finále halového mistrovství republiky v souboji s Adamem Sebastianem Helceletem.

Článek

Vás nejlepší letošní čas vás tedy nenadchl?

Vím, že bych měl hýřit optimismem, ale jsem trochu zklamaný. Běh mi vůbec nevyšel. Start byl ještě vcelku dobrý, ale v prostřední fázi byly ty překážky takové nevyrovnané, technicky špatně přeběhnuté. Pocitově jsem tam ztratil. Byly tam hrozné rezervy, mrzí mě, že jsem finále nezaběhl, jak jsem si přál. Ale důležitější bude halové mistrovství Evropy, aspoň tam můžu překvapit.

Rychle už jste běžel v rozběhu (7,57 s), byl to dobrý test před šampionátem v Bělehradě, kde vás v pátek můžou čekat až tři běhy?

Rozhodně jsou ty dva časy dobré. Nejsem nespokojený, to by byla neúcta, ale mrzí mě, že čas nebyl kolem 7,50. Bylo tam strašně chyb, nadskakoval jsem, pak se mi podlomily nohy, nevím, kolik mi to mohlo vzít setin. Mrzí mě, že jsem před Evropou nepředvedl technicky vyrovnaný běh.

Vaše pověstná achilovka tedy ještě nevybuchla?

To ne, ale možná už doutná. (úsměv)

Na druhou stranu je asi lepší odjíždět do Bělehradu s časem 7,55 a rezervami, než kdyby byl běžený na maximum.

Samozřejmě je pozitivní, že tam jsou. Budu jen doufat, že se to povede právě v Bělehradě. Hlavně, abych tam odjel zdravý. Přece jen zbývá ještě týden, já jsem člověk, kterému se může stát strašně věcí. Budu chodit opatrně, našlapovat na špičkách a pečlivě koukat, kam šlapu.

Užil jste si návrat na halové mistrovství republiky, kde jste ve Stromovce startoval poprvé po vleklých zdravotních problémech?

Bylo to pro mě zase speciální, přišla se na mě podívat rodina, přítelkyně i kamarádi…

Reklama