Hlavní obsah

Tyčkař Ptáček útočil při domácím šampionátu na český rekord

PRAHA

Tyčkař Adam Ptáček v sobotu málem na mistrovství České republiky v Praze na Strahově vylepšil národní rekord. Třikrát se pokoušel překonat laťku ve výšce 582 cm a jeho skoky nebyly beznadějné. I tak se výkonem 575 centimetrů zařadil se na dělené sedmé místo letošních světových tabulek, v Evropě je společně s Němcem Börgelingem dokonce druhý.

Článek

"Fakt? To je dobrý, ne?" usmíval se Ptáček, když se dozvěděl své umístění v tabulkách. Ale rozhodně se tím nehodlá stresovat, nechce být považován za jednoho z favoritů mistrovství Evropy v Göteborgu. "To ne, to mi nesedí, když všichni říkají, že budu bojovat o placku," řekl po závodu novinářům. "Musím si skákat na pohodu," vysvětloval.

Absolvoval letos už hodně závodů, potřebuje si odpočinout a trénovat. "Jedeme do Nymburka ještě zatrénovat, myslím, že to bude letos dobré," věřil Ptáček. "Dochází trochu síly, musíme drobet trénovat," přidal se Ptáčkův kolega Štěpán Janáček, který skončil druhý s 565 cm. "Je dobře, že jsem splnil limit na začátku sezóny, skáče se mi dobře," prohlásil.

Co chybělo Ptáčkovi, aby překonal rekordní výšku? "Moc ne, ty skoky byly dobré, jen jsem měl dvakrát špatně nastavené stojany," vykládal. Ujistil, že letos má i na vyšší výšky. "Tohle ještě není forma," tvrdil muž, který má letos nové tyče, neboť minulé mu letecká společnost ztratila a zničila. "Mám jednu delší a tvrdší, je dobrá," řekl a věřil, že se dostane se sobotním výkonem i do některého ze závodů Zlaté ligy.

Ptáček si trochu postěžoval na rozhodčí, kteří v závodu podivně zvyšovali: jednou o devět, jednou o šest a jednou i o dvanáct centimetrů. "A když jsme se Štěpánem chtěli místo 575 nastavit 572, tak nám to nedovolili," divil se Ptáček, který měl se sudími potíže i minulý týden na Strahově při Evropském poháru. "Hlavně, že jsme doma," kroutil hlavou. "Dělají z toho mistrovství světa," přidal se i Janáček.

Reklama