Hlavní obsah

Už ani po čtyřech to nešlo, přesto se maratónkyně dostala do cíle

Washington

Krize. Hotovo. Pohybové možnosti byly takřka vyčerpány. Už ani po čtyřech to nešlo, natožpak po dvou. Zbývalo ale jen něco málo přes deset metrů. A Devon Bielingová z Georgie to ale v závěru Tunnel Vision Marathonu ve Washingtonu zvládla.

Maratónkyně se dovalila do cíle

 
Článek

Tyhle obrázky jsou známé. Chybí pár metrů, ale sil se nedostává. Zpravidla ovšem běžec či běžkyně nějak doškobrtají do cíle. Nebo se doplazí. To zkusila i Bielingová. Ale kamínky se jí zarývaly do kolen i do dlaní a způsobovaly ještě větší bolest, než jakou dosud pociťovala. Zhroutila se. Ale nevzdala.

Jak to ostatně má zdravotní sestra z Atlanty ve zvyku. Běhat začala v roce 2009, po autonehodě si musela dát pauzu, ale pustila se do toho znovu.

Tentokrát použila netradiční způsob k dokončení závodu. Do cíle se doválela, jak ukazuje video, které se s odstupem objevilo na internetu.

Splnila též kvalifikační podmínku pro start v prestižním Bostonském maratónu. Výsledný čas? Tři hodiny 34 minut a dvě sekundy. Pouhých 58 sekund měla k dobru na limit pro Boston. Ale mohla si oddechnout. Za inspirativní finiš si vysloužila obdiv na sociálních sítích.

Reklama

Související témata: