Hlavní obsah

Masér popřel, že by Gatlinovi dal testosteronovou mast

Masér amerického sprintera Justina Gatlina Chris Whetstine popřel vysvětlení pozitivního dopingového nálezu, s nímž přišel trenér Trevor Graham. Jeden ze světových rekordmanů na stovce podle něj dostal při masáži před štafetami v Kansasu testosteronovou mast, která způsobil nález zakázané látky. Za druhý dopingový prohřešek v kariéře hrozí Gatlinovi doživotní trest.

Článek

Graham žádnou osobu nejmenoval a doufal, že se viník Gatlinova dopingu přihlásí sám. Masér Wheststine se prostřednictvím své právničky Elizabeth Bakerové proti trenérovým nařčením ohradil. "Ten příběh o mně není pravda," prohlásil masér.

Podle Grahama byl na čtyřiadvacetiletého olympijského vítěze naštvaný, protože si myslel, že na začátku roku stál za jeho propuštěním. Nakonec se masér do Grahamova týmu vrátil a od dubna cestoval s Gatlinem na mítinky. V Kansasu se s ním prý nejdříve pohádal a pak mu do oblasti třísel a zadní strany kolen vmasíroval bílý krém. "Když jsem se ho zeptal, co to je, řekl jen, abych šel pryč. Pak si dal tubu s krémem do kapsy a už nikdy jsem ji neviděl," vyprávěl trenér.

Gatlin měl v dubnu pozitivní test na testosteron, ale vědomé užití zakázané látky popírá. Podle vlastních slov bude ze všech sil bojovat, aby očistil své jméno. Vzhledem k pět let starému dopingovému trestu na amfetamin mu hrozí doživotní zákaz činnosti.

Reklama