Hlavní obsah

Powell chce příští rok bežet stovku pod 9,7 sekundy

JOKOHAMA

Vyrovnávání vlastního světového rekordu v běhu na 100 metrů už má jamajský sprinter Asafa Powell dost, příští rok chce čas 9,77 sekundy zlepšit. A nemá v plánu žádnou kosmetickou úpravu, rád by pokořil hranici 9,7 sekundy.

Článek

Powell nenašel přemožitele v posledních 23 závodech na stovce, letos absolvoval rekordních dvanáct běhů pod deset sekund, přesto má na konci sezóny pocit, že mohl dokázat více.

"Několikrát jsem věděl, že jsem mohl být rychlejší. Když jsem podruhé vyrovnal těch 9,77, bylo to k vzteku. Kdybych to věděl, že jsem tak rychlý, mohl jsem přitlačit. Alespoň vidím, jaký je tu prostor pro zlepšení," řekl sprinterský suverén agentuře Reuters před posledním letošním startem v japonské Jokohamě.

Hodnotu svého světového rekordu z loňska vyrovnal v červnu v Gatesheadu a v srpnu v Curychu. V květnu se to povedlo i Američanovi Justinu Gatlinovi, který však později neprošel dopingovou kontrolou.

Pro další sezóny má třiadvacetiletý Jamajčan jasný cíl. "Hrozně rád bych běžel po 9,7 sekundy. Možná už příští rok na mistrovství světa v Japonsku," prohlásil Powell.

Reklama