Hlavní obsah

Čtyři atleti splnili v extralize limity na mistrovství Evropy, zářila Ogrodníková

Praha

V sobotním prvním kole atletické extraligy na pražské Julisce přibyli čtyři limitáři pro mistrovství Evropy v Berlíně. Požadované výkony splnili Dominik Záleský a Klára Seidlová v běhu na 100 metrů, koulařka Markéta Červenková a Vít Müller v závodu na 400 metrů překážek. Už jistá účastnice evropského šampionátu oštěpařka Nikola Ogrodníková potvrdila výbornou letošní formu výkonem 64,19 metru.

Foto: Ivana Roháčková

Nikola Ogrodníková při extralize na pražské Julisce.

Článek

Ogrodníková v každém ze svých tří letošních startů hodila za 63 metrů, což by ještě vloni byl její osobní rekord. "V neděli mě ještě čeká závod ve Francii, tak jsem se nechtěla vybít," vysvětlovala poté, co absolvovala jediný pokus.

Záleský splnil limit už v rozběhu časem 10,29 sekundy o tři setiny. Seidlová výkonem 11,46 vyhověla kritériu o jedinou setinu. "Neběželo se mi moc dobře. Snad tam ještě nějaká rezerva je," uvedla po závodě, v němž měla ideální podporu větru 2,0 m/s.

Ve výškařském sektoru si Lada Pejchalová výkonem 190 cm vyrovnala osobní rekord z roku 2016 a potvrdila limit z halové sezóny. "Pořád jsem se přes tu výšku nemohla dostat, měla jsem z ní trochu strach, ale povedlo se to," řekla devatenáctiletá výškařka. Müller vyhrál 400 metrů překážek za 50,35, limit pokořil o 35 setin. Červenková splnila výkonem 16,76 m limit o dvanáct centimetrů.

Pavel Maslák vstoupil do letní atletické sezony dvoustovkou za 20,77 sekundy. O 14 setin zaostal za Slovákem Jánem Volkem, který ovládl obě sprinterské tratě. "Čas je docela kvalitní, takže jsem spokojený," uvedl trojnásobný halový mistr světa na čtvrtce.

První kolo extraligy vyhráli loňští šampioni - muži Dukly a ženy USK Praha.

Reklama