Hlavní obsah

Basketbalistka Vítečková nastoupí za výběr Evropy

Česká basketbalistka Eva Vítečková z Gambrinusu Sika Brno se dostala do výběru Evropy, který se ve čtvrtek od 18:30 střetne ve španělské Valencii v zápase All Stars nejlepších hráček Evropské ligy se zbytkem světa. Oba týmy vzešly z hlasování fanoušků na internetových stránkách mezinárodní federace FIBA.

Foto: MTI/Ferenc Kalmandy

Eva Vítečková nenastoupí za výběr evropských hvězd poprvé.

Článek

Z české nejvyšší soutěže nastoupí v týmu Evropy ještě Běloruska Světlana Volná z USK Praha a brněnská opora Američanka Deana Nolanová bude hájit barvy zbytku světa. Zápas All Stars pořádá evropská sekce FIBA podruhé v historii.

Také v loňské premiéře v maďarské Pécsi si zahrála jako jediná z českých basketbalistek Vítečková, která deseti body přispěla k vítězství Evropy 86:67. "Start v týmu Evropy považuji za velkou poctu. Na rozdíl od soutěžních zápasů nebudeme tolik svázané taktikou. Bude se hrát více útočně a uvolněně. Hlavně je po mě pocta setkat se na hřišti s tolika hvězdami," řekla před odjezdem do Valencie Vítečková.

Vedle Vítečkové a Volné tvoří tým Evropy pod vedením trenérů Igora Grudina a Manola Reala z Valencie rozehrávačky Elisa Aguilarová (Valencie), Agnieszka Bibrzycká (Spartak Moskva), Dalma Iványiová (Mizo Pécs) a Caroline Aubertová (Mondeville), křídla Amaya Valdemorová (Samara), Evanthia Maltsiová (Bourges), Réka Cserná (Šoproň) a pivotky Marie Stěpanovová (Samara), Neveriye Yilmazová (Fenerbahce Istanbul) a Sandrine Grudaová (Valenciennes).

Zbytek světa povede z lavičky slovenská trenérka Natalie Hejková a kouč Istanbulu Zafer Kalaycioglu. Vedle brněnské rozehrávačky Nolanové se v týmu představí Cappioe Pondexterová (Fenerbahce), Katie Douglasová (Vilnius), Vickie Johnsonová (Pécs), Kristi Harrowerová (Valenciennes), křídla Nicole Powellová (Salamanca), Tamika Whitmoreová (Spartak Moskva), Dominique Cantyová (Wisla Krakov), Penny Taylorová (Schio) a pivotky DeLisha Miltonová-Johnsonová (Valenciennes), Katryna Gaitherová (Namur) a Cheryl Fordová (Jekatěrinburg).

Reklama