Hlavní obsah

Simmons zůstane ve Philadelphii, vydělá si téměř čtyři miliardy

Filadelfie

Australský basketbalista Ben Simmons se podle médií dohodl s Philadelphií na nové pětileté smlouvě s maximálním možným platem 170 milionů dolarů (3,9 miliardy korun). První hráč draftu NBA z roku 2016 už v lize potvrdil své kvality: loni si vysloužil ocenění pro nejlepšího nováčka roku a letos byl poprvé nominován do Utkání hvězd.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Rozehrávač, jenž v sobotu oslaví 23. narozeniny, má před sebou poslední rok z nováčkovské smlouvy, v němž si vydělá zhruba osm milionů dolarů. Pak jeho plat strmě vzroste, v sezoně 2024/25 by měl činit bezmála 39 milionů dolarů.

Simmons má za sebou druhou sezonu v NBA, nasbíral v ní v průměru 16,9 bodu, 8,8 doskoku a 7,7 asistence na utkání. Kvůli přípravě na příští ročník severoamerické ligy zřejmě neodjede s australskou reprezentací na mistrovství světa do Číny.

Sixers letos vypadli ve čtvrtfinále 3:4 na zápasy s pozdějšími mistry z Toronta. V nadcházející sezoně má klub, který udržel Tobiase Harrise a z Bostonu získal Ala Horforda, vyšší ambice. Hovoří se i o možném útoku na první titul od roku 1983.

Reklama

Související témata: