Hlavní obsah

Češi hrají agresivně, bude to výzva, zní z amerického týmu basketbalistů před dnešním zápasem

Šanghaj

Až dnes v den prvního utkání na mistrovství světa si poprvé vyzkoušeli basketbalisté Spojených států amerických halu pro základní skupinu v Šanghaji. V Oriental Sports Center vstoupí do turnaje obhájci triumfů z minulých dvou šampionátů ve 14:30 SELČ proti české reprezentaci.

Foto: Ng Han Guan, ČTK/AP

Američtí basketbalisté během tréninku před zápasem s Českou republikou na MS.

Článek

"Tak to někdy je, máme takový program. Měli jsme dobré tréninky už od té doby, kdy jsme se sešli," komentoval první zkušenost s dějištěm Brook Lopez, pivot Milwaukee Bucks. Američané se po přípravě v Austrálii přesunuli ze Sydney do Šanghaje ve čtvrtek a trénovali mimo oficiální prostory turnaje ve škole v Pudongu.

Jako jediní nebyli k dispozici médiím den před svým prvním zápasem a mluvili až dnes na tiskové konferenci a po následném tréninku. "Je skvělé tu být a dnes máme první zápas, proto jsme tady," řekl trenér Gregg Popovich, který převzal tým v roce 2017 a nahradil Mikea Krzyzewského.

Nesmíme nic podcenit

Američané budou proti Česku útočit na jubilejní 20. výhru na světových šampionátech za sebou. "Je to velmi dobře koučovaný tým. Hrají hodně agresivně. Bude to velká výzva na začátek turnaje," doplnil Popovich, který vede v NBA San Antonio a je ověnčen pěti triumfy v nejlepší lize světa.

Českého soka nechtějí jasní favorité podcenit. "Musíme být dobře připraveni na každý tým na tomto turnaji. Oni budou hrát kolektivně, jsou to velice fyzičtí a také talentovaní hráči. Neznamená, že když jsme je neviděli v NBA, že nejsou dobří. Musíme být nachystaní na všechno," doplnil Lopez.

Foto: Ng Han Guan, ČTK/AP

Americký hráč Jayson Tatum se připravuje na střelu v tréninku před prvním zápasem na MS.

Pivot Milwaukee vysoký 213 cm zná hlavně jediného současného českého hráče v NBA Tomáše Satoranského, letní posilu Chicaga z Washingtonu. "Je to velice talentovaný hráč. Vím, že vždycky, když nastoupí, tak do toho dá všechno. Pamatuji si, jak přese mě zasmečoval," připomněl Lopez povedený dunk hvězdy českého týmu v dresu Washingtonu ze začátku února v duelu NBA. "Doufám, že jsem díky tomu v Česku slavný," smál se Lopez.

Myslíte si, že čeští hráči mají proti USA šanci uhrát dobrý výsledek?
Ano
33,8 %
Ne
66,2 %
Celkem hlasovalo 160 čtenářů.

Reklama

Související témata: