Hlavní obsah

Veselý pomohl Fenerbahce k výhře v Berlíně deseti body

Basketbalisté Fenerbahce s Janem Veselým otočili v posledních čtyřech minutách euroligový zápas v Berlíně a nad Albou zvítězili 74:70. Český reprezentant proměnil všechny střely, zaznamenal deset bodů, k nimž přidal šest doskoků a dvě asistence. Na hřišti po nedávném zranění kolena strávil 33 minut.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český basketbalista Jan Veselý.

Článek

Oba týmy s fanoušky před utkáním 22. kola uctily minutou ticha památku tragicky zesnulé legendy NBA Kobeho Bryanta, který zemřel v neděli při pádu vrtulníku v Kalifornii.

Domácí hráči měli průběh dlouho pod kontrolou. V poločase vedli 41:33 a necelé čtyři minuty před koncem čtvrté čtvrtiny ještě 63:62. Jenže pak začal úřadovat Francouz Lée Westermann, dal tři trojky, proměnil dvě šestky a závěr rozhodl.

Veselý opět nastoupil v základní sestavě a proměnil všechny čtyři střely za dva body i oba trestné hody. "V prvním poločase jsme udělali hodně chyb. Ve druhé půli jsme si více vážili míče. To bylo to, co nás nakonec dovedlo k výhře," řekl Veselý.

"Pořád se soustředím na sebe. Snažím se dostat do co nejlepší zápasové formy, ale dneska jsem se cítil dobře," podotkl Veselý, kterého potěšila velká podpora fanoušků Fenerbahce. "Je skvělé mít takovou podporu na venkovním zápase. Udělali výbornou atmosféru a hodně nám to pomohlo k vítězství," dodal.

Evropská liga basketbalistů - 22. kolo:
Chimki Moskva - CSKA Moskva 69:78
Alba Berlín - Fenerbahce Istanbul 70:74 (za hosty Veselý 10 bodů, 6 doskoků, 2 asistence)
Olympiakos Pireus - Baskonia Vitoria 80:70
Maccabi Tel Aviv - Real Madrid 77:81
Villeurbanne - Žalgiris Kaunas 74:79
FC Barcelona - Zenit Petrohrad 90:72
Milán - Bayern Mnichov 79:78

Reklama

Související témata: