Hlavní obsah

Basketbalistky USK odehrají čtvrtfinále EL v původním termínu

Praha

Basketbalistky USK odehrají první čtvrtfinále Evropské ligy se Schiem v původním termínu ve středu 11. března od 19 hodin v pražské hale Královka. O odvetném utkání, které by se mělo uskutečnit na koronavirem zasaženém severu Itálie, se stále jedná. USK o tom informoval v tiskové zprávě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Basketbalistka USK Praha Kateřina Elhotová, ilustrační foto.

Článek

Zatímco hráčky USK si postup do play off Euroligy, ve které obhajují třetí místo, zajistily už dlouho před koncem základní části, soupeře pro čtvrtfinále jim určilo až rozhodnutí evropské sekce FIBA. Šoproň a Riga totiž kvůli obavám z nákazy koronavirem odmítly nastoupit k zápasům v Itálii proti Schiu, respektive Benátkám.

Oba duely byly nejprve o den odloženy a přesunuty do Lublaně, ale Šoproň s Rigou nechtěly hrát s italskými kluby ani tam. Vedení soutěže proto nakonec rozhodlo o kontumaci 20:0 ve prospěch Benátek a Schia, které tak obsadilo v konečné tabulce skupiny B třetí místo.

Další komplikace poté způsobila kolize termínu čtvrtfinále s olympijskou kvalifikací v basketbalu 3x3, ve které několik hráček Schia reprezentuje Itálii. Kvalifikace v Indii ale byla kvůli nákaze koronavirem posléze odložena na duben a USK a Schio se dohodly odehrát úvodní čtvrtfinále v původním termínu.

"Druhý faktor, který ovlivňoval termíny zápasů, byla komunikace s FIBA Europe ohledně šíření koronaviru v Evropě. Po dlouhých jednáních jsme dospěli k závěru, že první utkání se odehraje v původním termínu. Druhé vzájemné střetnutí, které se má odehrát v Itálii, je stále v řešení," uvedl pražský klub.

Trenérka USK Natália Hejková už dříve uvedla, že rozhodně nepřipadá v úvahu, že by její tým odvetu na palubovce Schia neodehrál. Podle slovenské trenérky by jednou z variant mohlo být odehrání zápasu v Lublani.

Reklama