Hlavní obsah

Draze zaplacená legrace! Hráč vtipkoval o koronaviru, teď byl pozitivně testován

Utah/Praha

Na pondělní tiskové konferenci si dělal legraci z nebezpečného koronaviru a naschvál osahával mikrofony žurnalistů v tiskovém centru. Francouzský basketbalista Utahu Jazz Rudy Gobert se o necelých osmačtyřicet hodin poté podrobil testu, který u něj odhalil pozitivní nález na nemoc Covid-19. NBA kvůli tomu pozastavila sezonu.

Foto: Russell Isabella, Reuters

Francouzský basketbalista Utahu Jazz Rudy Gobert byl pozitivně testován na koronavirus.

Článek

Centr Utahu Jazz Gobert po pondělním utkání proti Torontu Raptors nastoupil před novináře, zodpověděl jejich dotazy a když se chystal k odchodu zpět do kabiny, neodpustil si žert na téma hrozby nového koronaviru.

Sedmadvacetiletý francouzský reprezentant naznačoval, že se chystá dotknout všech mikrofonů na stole před ním. Nejspíš se mu zdálo, že se mu vtípek natolik vydařil, že se nakonec všech mikrofonů skutečně dotkl. Gobert tím reagoval na to, že reportéři měli kvůli hrozbě nemoci zákaz vstupu do šaten týmů a chtěl nejspíš ukázat, že se koronaviru nebojí.

Jenže následující dva dny se Gobert podle zámořských sportovních serverů necítil dobře. Před středečním zápasem proti Oklahomě podstoupil test na koronavirus, který byl pozitivní a NBA na základě toho odložila všechna utkání.

Utah jméno nakaženého hráče nepotvrdil. Podle neoficiálních informací je jím ale skutečně Gobert. Klub v prohlášení uvedl, že jeden z basketbalistů onemocněl a vyšetření nepotvrdila chřipku. Po dohodě s NBA se Utah rozhodl hráče testovat na Covid-19 a předběžný výsledek testu byl pozitivní.

Reklama

Související témata: