Hlavní obsah

Thomasová z USK je druhou nejlepší basketbalistkou Euroligy

Mies

Basketbalistka Alyssa Thomasová z USK Praha obsadila dělené druhé místo v anketě o nejlepší hráčku Evropské ligy. Stejně hlasů jako osmadvacetiletá Američanka od trenérů, novinářů a fanoušků dostala Emma Meessemanová z Jekatěrinburgu. Vyhrála Alina Jagupovová z Fenerbahce.

Foto: ZVVZ USK Praha

Opora basketbalistek USK Praha Alyssa Thomasová.

Článek

Thomasová v základní skupině Evropské ligy, která byla v průběhu čtvrtfinále přerušena kvůli pandemii koronaviru a měla by se dohrávat na podzim, nasbírala v průměru 18,3 bodu, 11,4 doskoky, 4,2 asistence na utkání a zaznamenala také ligové maximum 3,1 zisku na zápas.

USK i díky ní prohrál v základní části jen dva z dvanácti zápasů. Thomasová byla zvolena do prvního All Star týmu soutěže a také byla vyhlášena nejlépe bránící hráčkou. Její krajanka a spoluhráčka z USK pivotka Brionna Jonesová byla vybrána do druhého týmu All Star.

Jagupovová byla s průměrem 21,3 bodu nejlepší střelkyní Evropské ligy a přidala 5,7 doskoku a 5,5 asistencí na zápas. Hlasování o nejlepší hráčku naprosto ovládla, když ji na první místo dali fanoušci i novináři. U trenérů byla druhá za Thomasovou. Opora USK u novinářů obsadila druhou příčku a u fanoušků byla až dvanáctá.

Reklama