Hlavní obsah

Brooklynu pomůže v dohrávce sezony NBA veterán Crawford

Basketbalistům Brooklynu pomůže v dohrávce sezony NBA na Floridě čtyřicetiletý veterán Jamal Crawford, který byl po minulém ročníku zámořské ligy bez angažmá. Špičkový rozehrávač a trojnásobný držitel ocenění pro nejlepšího náhradníka zasáhne do dvacáté sezony a bude hrát za devátý klub v kariéře.

Foto: Profimedia.cz

Jamal Crawford bude v dohrávce NBA hrát za Brooklyn

Článek

Nets se podle zámořských médií s Crawfordem dohodli na smlouvě do konce sezony poté, co odcestovali do Orlanda jen s dvanácti zdravými hráči. Kvůli případům nákazy koronavirem v týmu chybějí DeAndre Jordan, Spencer Dinwiddie a Taurean Prince. Wilson Chandler se omluvil z rodinných důvodů, již dříve byla známa absence Kevina Duranta a Kyrieho Irvinga.

Crawford bude muset podle protokolu nejprve nastoupit do karantény a týden podstupovat každodenní testování na koronavirus, než se k týmu připojí. Bývalý hráč Chicaga, New Yorku, Golden State, Atlanty, Portlandu, Los Angeles Clippers, Minnesoty a Phoenixu, za který ve svém dosud posledním utkání v lize nastřílel 51 bodů, odehrál v NBA 1326 zápasů s průměrem 14,6 bodu.

Další možnou posilou Nets je Michael Beasley. Jedenatřicetiletý křídelník a druhý hráč draftu z roku 2008 hrál naposledy v Číně. V NBA nastupoval jedenáct sezon za Miami, Minnesotu, Phoenix, Houston, Milwaukee, New York a Los Angeles Lakers.

NBA má pokračovat po více než čtyřměsíční pauze od 30. července. V uzavřeném sportovním komplexu Disney Worldu na Floridě se dohrávky zúčastní 22 týmů.

Reklama