Hlavní obsah

Bude řecký bůh znovu MVP v zámořské NBA? Dohrávka ligy už na to nebude mít vliv

New York

Dohrávka sezony basketbalové NBA v Orlandu nebude mít vliv na rozhodování o majitelích individuálních ocenění včetně titulu MVP pro nejužitečnějšího hráče. Vedení zámořské ligy oznámilo všem třiceti klubům, že zbylé zápasy základní části nebudou při vyhodnocování jednotlivých anket zohledňovány, protože hlasování bude ukončeno už před 30. červencem.

Foto: Sport.cz

Řecký basketbalista Janis Adetokunbo z Milwaukee je největším favoritem na zisk MVP i v letošní sezoně.

Článek

Na tento den je naplánován restart ročníku přerušeného pandemií koronaviru, v uzavřeném komplexu Walta Disneyho na Floridě do něj zasáhne jen 22 klubů, které odehrají před play off osm zápasů. "Takové rozhodnutí zaručí spravedlivý proces, při kterém budou mít hráči a trenéři všech třiceti týmů rovnocenné šance získat ocenění pro největší osobnosti základní části," uvedla NBA.

"Soutěž o ceny" tím pádem skončila už před více než čtyřmi měsíci, kdy byla liga po prvním případu nemoci covid-19 mezi hráči přerušena. Nejcennější trofej MVP obhajuje hvězdný Řek Jannis Adetokunbo z Milwaukee. V minulé sezoně ji získal poté, co v průměru zaznamenal 27,7 bodu a 12,5 doskoku na zápas.

Má velkou šanci prvenství zopakovat, protože v nynějším přerušeném ročníku jsou jeho čísla ještě lepší - 29,6 bodu a 13,7 doskoku - a Bucks pod jeho vedením směřují za obhajobou pozice nejlepšího týmu základní části.

Reklama