Hlavní obsah

Jamesova sběratelská kartička byla vydražena za 42 milionů

New York

Za rekordních 1,8 milionu dolarů (42 milionů korun) byla v sobotu vydražena sběratelská kartička basketbalové hvězdy LeBrona Jamese s vlastnoručním podpisem z jeho nováčkovské sezony v NBA 2003/04. Částka téměř dvakrát přesáhla dosavadní maximum zaplacené sběratelem za podobný suvenýr. V květnu se prodala karta baseballové hvězdy Mikea Trouta za 923 000 dolarů (21,5 milionu korun).

Foto: Sport.cz

Hvězda NBA LeBron James.

Článek

Jamesových kartiček s tímto konkrétním motivem bylo vyrobeno jen 23 kopií a v aukci se ocitla jedna z pouhých dvou, jejichž stav byl podle speciálních kritérií oceněn hodnotou 9,5, přičemž maximum je 10. Během téměř měsíční aukce došlo na 34 příhozů a podle médií ji získal sběratel Leore Avidar.

Pětatřicetiletý čtyřnásobný držitel ocenění MVP pro nejužitečnějšího hráče ligy James se v současnosti připravuje na dohrávku přerušené sezony, v níž usiluje o čtvrtý titul v kariéře a první v angažmá v Los Angeles Lakers. Předchozí tři získal třetí nejlepší střelec v historii NBA s Miami (2012 a 2013) a Clevelandem (2016).

Reklama