Hlavní obsah

Syn basketbalového obra Bola zažil povedený debut v dresu Denveru

Orlando

V úvodním přípravném utkání před restartem NBA debutoval v dresu Denveru syn zesnulého nejvyššího hráče v historii zámořské basketbalové ligy Manuteho Bola. Dvacetiletý Bol Bol udělal v zápase proti Washingtonu dobrý dojem, když zaznamenal 16 bodů, 10 doskoků a šest bloků. Denver zvítězil 89:82.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Poprvé hrál proti týmu NBA a vedl si výborně. Ke konci už byl unavený, ale to se dalo čekat. Odehrál 32 minut, nejvíc z týmu. Bude jenom lepší. Jsem na něj pyšný," řekl trenér Nuggets Michael Malone na adresu 218 centimetrů vysokého pivota.

Súdánského rodáka Bola loni draftovalo Miami, které ho následně vyměnilo do Denveru. Jeho otec Manute hrál NBA v letech 1985 až 1995, s 231 centimetry se zapsal do historie ligy jako její nejvyšší hráč společně s Rumunem Gheorgem Muresanem. Zemřel v roce 2010 v 47 letech.

Denver, který měl k dispozici jen osm hráčů, nasadil proti Washingtonu nezvykle vysokou základní pětku, v níž byli rovnou tři pivoti. Bol hrál na křídle a Nikola Jokič na rozehrávce. "Už roky se říká, že moderní basket je hra bez postavení, tak to dneska zjistíme. Kluci půjdou na jiné pozice, což pro ně bude nezvyk a budou mít jiné úkoly. Určitě jim to neublíží," uvedl kouč Malone před zápasem.

Herní přípravu před obnovením soutěže odstartovaly čtyři středeční zápasy, v nichž si hráči vyzkoušeli atmosféru prázdných hal v uzavřeném Disney Worldu v Orlandu. "Člověk slyší úplně všechno. Ale jde o basket, takže se mi to celkem líbilo," řekl německý reprezentant Moritz Wagner z Washingtonu.

Restart NBA je naplánován na 30. července. Do dohrávky soutěže zasáhne 22 týmů.

Reklama

Související témata: