Hlavní obsah

Clippers ubránili Dončiče a nastříleli rekordní počet bodů

Basketbalisté Los Angeles Clippers v klíčovém pátém utkání osmifinále play off NBA deklasovali Dallas 154:111 a v sérii na čtyři vítězství se ujali vedení 3:2. Navíc si vytvořili nový klubový rekord v počtu nastřílených bodů, když o dva body překonali své maximum z roku 1998. Zároveň jen o tři body zaostali za absolutním rekordem play off NBA. Zvítězil také Denver 117:107 a snížil sérii s Utahem na 2:3.

Foto: Kim Klement, ČTK/AP

Basketbalisté Los Angeles Clippers v klíčovém pátém utkání osmifinále play off NBA deklasovali Dallas 154:111

Článek

Clippers se poučili z předchozího průběhu série a tentokráte dokázali zastavit slovinskou hvězdu soupeře Luku Dončiče. Ten se těžko prosazoval a stihl nasbírat jen 22 bodů a čtyři asistence. A stále bez zraněného lotyšského pivot Kristapse Porzingise tak byla ofenziva Dallasu hodně oslabená.

Clippers naopak v útoku excelovali a už v první půli vedli o 27 bodů. Mohli si tak dovolit šetřit síly opor, ale i náhradníci se prosazovali a vedení neustále navyšovali. Na kritiku z předchozího průběhu série dokázal odpovědět zejména Paul George, který za 25 minut nastřílel 35 bodů, tedy o bod více než ve třech předchozích zápasech dohromady. Kawhi Leonard přidal 32 bodů a Montrezl Harrell 19 bodů.

Utkání přineslo i napjaté emoce, což vyústilo v šest technických chyb, jeden úmyslný faul a vykázání trenéra Dallasu Ricka Carlisleho z lavičky ve třetí čtvrtině.

Další parádní výkon Murrayho

Ve skvělých výkonech pokračuje rozehrávač Denveru Jamal Murray, který na 50 bodů z minulého utkání dnes navázal 42 body a dotáhl Nuggets k výhře znamenající prodloužení série. Hned 33 bodů dal ve druhé půli, navíc přidal osm asistencí včetně té na pojišťující trojku Nikoly Jokiče 23 vteřin před koncem. Srbský pivot k výhře přispěl 31 body

Utah, jehož nejlepší střelec Donovan Mitchell zaznamenal 30 bodů, vedl ještě ve třetí čtvrtině o 15 bodů a směřoval za postupem, ale Denver pod Murrayho taktovkou ještě nechtěl končit sezonu a zabojoval. Za stavu 101:101 tři a půl minuty před koncem nastřílel Murray devět bodů v řadě a získal pro svůj tým rozhodující náskok. Utah se ještě pokusil duel zvrátit, ale trojka Jokiče definitivně rozhodla.

"Prostě jsme dnes všichni moc chtěli vyhrát. Nechtěli jsme se smířit s tím, že by už byl konec sezony," řekl Murray. "Získali jsme opravdu důležité vítězství, protože nikdo z nás ještě nechce domů. Teď je třeba, abychom našli způsob, jak vyhrát i šestý zápas a vynutit si tak rozhodující duel o všechno," dodal trenér Denveru Michael Malone.

Play off NBA v Orlandu - 1. kolo::
Západní konference - 5. zápasy:
Denver - Utah 117:107 (stav série: 2:3)
LA Clippers - Dallas 154:111 (stav série: 3:2)

Reklama

Související témata: