Hlavní obsah

Draft basketbalové NBA se může posunout až na listopad

Draft basketbalové NBA, kterého se zúčastní i český reprezentant Vít Krejčí, bude možná na návrh vedení soutěže a hráčské asociace o další měsíc odložen. Výběr nových hráčů by se tak mohl podle informací ESPN uskutečnit až 18. listopadu namísto 16. října, na kdy byl přesunut kvůli pandemii koronaviru. Možnou změnou termínu se nyní budou zabývat majitelé a generální manažeři klubů.

Foto: Kim Klement, Reuters

Draft NBA bude možná na návrh vedení soutěže o další měsíc odložen. (ilustrační foto)

Článek

Dalším odkladem draftu by vedení NBA a hráči získali více času na projednání některých podrobností týkajících se kolektivní smlouvy, platového stropu a dalších detailů pro sezonu 2020/21. Jeho posunutím by se nejspíš rovněž změnil termín startu nového ročníku, s tím se zatím počítá na 1. prosince.

Výběr 60 nových hráčů do ligy, který byl původně naplánován na 25. června, byl po prodloužení sezony kvůli pandemii koronaviru odložen na 16. října. Právo první volby získala v losování Minnesota.

Mezi basketbalisty pro draft je i rozehrávač Zaragozy Krejčí. Dvacetiletý reprezentant by chtěl napodobit čtveřici Jiří Zídek, Jiří Welsch, Jan Veselý a Tomáš Satoranský, kteří dosud prošli draftem jako jediní Češi.

Reklama