Hlavní obsah

Legendární basketbalista Jordan otevřel v Charlotte další kliniku

Charlotte

Legendární basketbalista Michael Jordan otevřel v Charlotte druhou kliniku. Šestinásobný vítěz NBA, majitel místního basketbalového klubu Hornets a nejbohatší sportovec historie, do nich investoval sedm milionů dolarů.

Foto: Sport.cz

Legendární basketbalista Michael Jordan

Článek

První rodinnou kliniku Jordan slavnostně otevřel loni v říjnu a slouží hlavně lidem s nižším příjmem a bez zdravotního pojištění. Podle CNN ošetřila více než 3500 pacientů a v době vypuknutí celosvětové krize s nemocí covid-19 byla v Charlotte i testovacím místem.

"Když jsme se tady sešli při otevření první kliniky loni na podzim, nikdo nemohl předvídat, že budeme jen o pět měsíců později čelit globální pandemii. Jsem pyšný na pozitivní dopady na komunitu. Dává mi to chuť do další práce," řekl sedmapadesátiletý Jordan.

Jordan, označovaný za nejlepšího basketbalistu historie, kraloval v 90. letech v dresu Chicaga Bulls. V Severní Karolíně vyrůstal a od roku 2010 vlastní tamní klub NBA Charlotte Hornets. Nejbohatší sportovec historie s majetkem zhruba 1,6 miliardy dolarů (37 miliard korun) v minulosti věnoval také milionové sumy například na pomoc lidem postiženým hurikánem nebo organizacím usilujícím o rasovou rovnost.

Reklama

Související témata: