Hlavní obsah

V Brně se bude v lednu hrát Evropský pohár basketbalistek

Brno uspořádá v lednu v "bublině" skupinu Evropského poháru basketbalistek. Druhá nejvýznamnější klubová soutěž měla začít v říjnu, ale kvůli koronaviru změnila termín i formát. Královo pole se tak o jedno ze dvou postupových míst do osmifinále utká doma ve skupině D s MBA Moskva, polským Górzowem a tureckým týmem Elazig Özel Idare, v němž hraje reprezentantka Alena Hanušová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kateřina Elhotová z USK Praha (vpravo) a Tereza Pecková z Brna (ilustrační foto)

Článek

"Česká basketbalová federace oznámila našemu klubu, že nás pracovní skupina FIBA vybrala jako pořadatele turnaje v takzvané bublině," řekl dnes generální manažer KP Brno Richard Foltýn na setkání s novináři. Podle jeho slov se čeká už jen na formální potvrzení od řídícího orgánu.

Evropský pohár se původně měl hrát už na podzim klasickým systémem doma - venku, ale kvůli pandemii změnil formát na turnajový způsob. Brno tak na jedné straně získá výhodu domácího prostředí, ale má zároveň spoustu organizačních starostí. Musí například zajistit hotel a v něm 100 pokojů pro čtyři týmy, rozhodčí a delegáty, k tomu vedle testování na covid i dopravu do haly a zpět.

"Nikam jinam účastníci turnaje nesmí, to platí i pro náš tým, který rovněž bude kompletně bydlet na hotelu," řekl Foltýn. Hrát se bude bez diváků v termínu od 17. do 23. ledna vždy oba zápasy v jeden den, přesné datum určí FIBA až po kompletním určení pořadatelů všech osmi skupin.

"Na jedné straně máme výhodu, že nikam nemusíme cestovat, ale systém na dvě utkání doma a venku by byl lepší z hlediska získávání zkušeností. Takhle ale můžeme i překvapit a třeba se pokusit o postup," komentoval přidělení pořadatelství trenér Brňanek Dušan Medvecký.

Reklama

Související témata: