Hlavní obsah

Američan Scalabroni byl odvolán od basketbalistů Pardubic

Pardubice

Na lavičce basketbalistů Pardubic v pondělí skončil americký trenér Kenneth Scalabroni. Vedení klubu se se jej po sérii neúspěšných výsledků rozhodlo odvolat. Východočechy, kteří jsou po sérii pěti porážek v NBL desátí, dočasně povede dosavadní asistent Adam Konvalinka spolu s šéftrenérem mládeže Dušanem Bohunickým a sportovním ředitelem Radkem Nečasem.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Scalabroni vedl Pardubice naposledy v úterý při domácí prohře s posledním Olomouckem 76:88. "Odvolání trenéra je prvním z kroků, jimiž reagujeme na neuspokojivé výsledky. Hlavní trenér měl dlouho naši důvěru, nicméně zejména herní projev měl v posledním období klesající tendenci," uvedl na klubovém webu generální manažer Pardubic Martin Marek.

Do Pardubic přišel Scalabroni před minulou sezonou. Čtyřiašedesátiletý bývalý kouč USK Praha v nedohrané sezoně dovedl Beksu ke čtvrtému místu po základní části, a rovněž k triumfu v Adria Cupu po finálovém vítězství nad Děčínem. V probíhajícím ročníku však jeho tým vybojoval ze 17 utkání jen šest výher.

"Přestože jsme si před začátkem sezony byli vědomi skutečnosti, že po zásadních letních změnách v kádru a při snaze o naplňování druhotných dílčích cílů, týkajících se herního posunu jednotlivých hráčů, bude letošní sezona složitá, naše aktuální postavení v tabulce a především výkony týmu jsou v našich očích pod možnostmi, které máme," uvedl Marek.

"Podnět a impulz pro tým byl nutný. I když se letošní sezona zatím nevyvíjí tak, jak bychom si my, fanoušci i partneři klubu přáli, nechceme ji vzdát. Současně v žádném případě nepersonifikujeme naše problémy pouze do osoby trenéra, v rámci dalších interních opatření jsme si pro zbývající část sezony nastavili jasné cíle pro hráče a celý tým," dodal Marek.

Reklama

Související témata: