Hlavní obsah

Vedení NBA chystá změny kvůli koronaviru

Při množícím se počtu odložených zápasů v NBA plánuje vedení zámořské basketbalové ligy rozšířit o další jedno místo soupisky jednotlivých týmů. Kluby by jej mohly využít k angažování hráčů na základě dvoucestných smluv, které umožní střídavě startovat v elitní lize i nižší soutěži. Podle ESPN ještě návrh podléhá schválení ligy i hráčské asociace NBPA.

Foto: Andy Marlin, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Naposledy vypadly dokonce tři zápasy z pátečního programu (Phoenix - Golden State, Detroit - Washington, Minnesota - Memphis). Phoenix a Washington, v jehož kádru je podle médií aktuálně šest pozitivních hráčů, nenastoupí ani dnes. Koronavirová nákaza si už v této sezoně vynutila celkem 13 odkladů. Utkání je možné odehrát, pokud má tým k dispozici alespoň osm zdravých hráčů.

Ke změnám v ligovém programu dochází i přesto, že týmy mají od počátku sezony k dispozici navíc dvě místa na soupisce, aby bylo snazší dát dohromady v případě nákazy dostatečný počet basketbalistů. Takto dodatečně zapsaní hráči mohou nastoupit až do 50 zápasů v základní části, v níž má každý tým naplánováno 72 duelů.

Reklama