Hlavní obsah

Pau Gasol se vrací do Barcelony, kde se chce připravit na OH

Madrid

Dvojnásobný vítěz NBA Pau Gasol se po dvaceti letech v zámoří vrací do Barcelony. Čtyřicetiletý španělský basketbalista se podle médií dohodl s katalánským celkem na působení do konce sezony, aby se stihl připravit na letní olympijské hry v Tokiu.

Foto: Kyle Terada, Reuters

Pau Gasol na snímku z loňského února při Utkání hvězd.

Článek

O dohodě Gasola s jeho mateřským klubem informoval deník Mundo Deportivo. Trojnásobný evropský šampion a mistr světa z roku 2006, který je považován za jednoho z nejlepších španělských basketbalistů v historii, totiž od předloňského angažmá v Milwaukee kvůli zraněním neodehrál jediný zápas.

Gasol vyhrál NBA v letech 2009 a 2010 s Los Angeles Lakers. V lize nastupoval také za Memphis, Chicago a San Antonio. V Milwaukee poté odehrál jen tři utkání a naposledy podepsal smlouvu Portlandem, kde však předloni po čtyřech měsících bez jediného odehraného zápasu kvůli vleklým zraněním skončil.

Se španělskou reprezentací Gasol získal na olympijských hrách v letech 2008 a 2012 stříbro, v roce 2016 pomohl národnímu týmu k bronzu. V NBA působí také jeho šestatřicetiletý bratr Marc Gasol, který v roce 2019 vyhrál zámořskou soutěž s Torontem.

Reklama

Související témata: