Hlavní obsah

Dallas - San Antonio 115:104Dončič dalším triple doublem pomohl Dallasu k výhře

Dallas

Basketbalisté Dallasu uhájili vítěznou šňůru i v prvním utkání NBA po přestávce pro Utkání hvězd. V derby si poradili 115:104 se San Antoniem Spurs a vyhráli počtvrté za sebou. V zámořské soutěži momentálně nemá žádný další celek delší sérii.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Dejounte Murray (vlevo) ze San Antonia střeží hvězdu Dallasu Luku Dončiče.

Článek

Výraznou měrou se o vítězství opět zasloužil Luka Dončič, který zaznamenal 22 bodů, 12 doskoků a 12 asistencí. Pro slovinskou hvězdu to byl už 33. triple double kariéry, což ho řadí na jedenácté místo v historii soutěže. Lotyš Kristaps Porzingis přidal 28 bodů a 14 doskoků.

San Antonio před zápasem oznámilo, že se po dohodě rozchází s jednou ze svých nejvýraznějších postav posledních šesti let LaMarcusem Aldridgem. Pětatřicetiletý pivot tak zřejmě bude vyměněn jinam, nebo ho klub vykoupí ze smlouvy. I bez sedminásobného účastníka Utkání hvězd ale Spurs zlobili a ještě sedm minut před koncem drželi s Dallasem vyrovnané skóre.

Jenže pak začal úřadovat Porzingis, který v posledních šesti a půl minutách dal 13 bodů, další čtyři body a dvě asistence v této fázi přidal Dončič a San Antonio nemělo odpověď. Právě v této fázi se nejvíce projevila absence pivota, jelikož Spurs byli přeskákaní na doskoku 30:51 a Dallas vyhrál 21:2 na body po útočných doskocích.

"Prohráli jsme zápas pod košem. Porzingis tam byl velmi silný. Přitom myslím, že jsme odvedli dobrou práci na Dončičovi. Hráli jsme tvrdě, ale dělali jsme laciné chyby a nepokryli si doskok," litoval trenér Spurs Gregg Popovich.

Dallas se výhrou dostal v tabulce Západní konference na osmém místě těsně právě za San Antonio. Naopak kousek za Dallasem je Memphis, který poskočil na devátou příčku díky výhře 127:112 nad Washingtonem. Litevský pivot Jonas Valančiunas k tomu přispěl svým nejlepším výkonem sezony v podobě 29 bodů a 20 doskoků. Ja Morant měl 21 bodů a 10 asistencí.

V dresu Washingtonu se tentokrát příliš nedařilo nejlepšímu střelci soutěže Bradleymu Bealovi, který dal 21 bodů, což je jeho druhý nejhorší výkon sezony. Navíc trefil jen 6 z 22 střel.

Výsledky zápasů NBA:
Dallas - San Antonio 115:104
Memphis - Washington 127:112.

Reklama

Související témata: