Hlavní obsah

Cleveland - Golden State 101:119Curry podeváté za sebou dal přes 30 bodů a Golden State má další výhru

New York

Basketbalisté Golden State poprvé v této sezoně NBA vyhráli čtvrté utkání v řadě, kdy zvítězili 119:101 na hřišti Clevelandu. Hlavní hvězdou byl opět Stephen Curry, který tentokrát nastřílel 33 bodů a poprvé v kariéře zaznamenal přes 30 bodů v devíti po sobě jdoucích zápasech. Warriors díky výhře poskočili na devátou příčku Západní konference.

Foto: David Dermer, ČTK/AP

Basketbalista Golden State Warriors Stephen Curry (30) byl opět k neudržení a byl největší hvězdou svého týmu.

Článek
Fotogalerie

Curry přitom neměl svůj nejlepší den a minul osm úvodních pokusů za tři body. Nakonec se zpoza oblouku trefil čtyřikrát. Tentokráte mu ale hodně pomohli i spoluhráči. zejména ti z lavičky. Damion Lee, Juan Toscano-Anderson a Jordan Poole dali jako náhradníci dohromady 45 bodů a přehráli lavičku soupeře.

"Poslední dobou je Steph neuvěřitelný. I na své poměry. Díky jeho výkonům jsme na to výborně a začínají si věřit i ostatní hráči," řekl trenér Warriors Steve Kerr.

Boston zvítězil na hřišti Los Angeles Lakers 121:113 a pátou výhrou v řadě se dotáhl v tabulce Východní konference na čtvrtou Atlantu, která prohrála 109:120 se třetím Milwaukee.

Lakers nadále scházejí hvězdy LeBron James, Anthony Davis i Andre Drummond a žádný z hráčů nedal přes 20 bodů. Boston táhl se 40 body Jaylen Brown, jenž v zápase minul jen tři střely. Hlavně jeho zásluhou vedl Boston v poslední čtvrtině už o 28 bodů, než náhradníci dovolili domácím v závěru rozdíl skóre snížit na pět bodů. Na poslední dvě minuty se tak musel Brown vrátit do hry a dalšími dvěma koši pečetil vítězství.

Phoenix zvítězil 122:114 nad Sacramentem a po čtvrté výhře v řadě zaostává za lídrem celé soutěže Utahem o jediné vítězství. Suns táhl pivot Deandre Ayton, který minul jedinou střelu a zaznamenal 26 bodů a 11 doskoků.

Výsledky zápasů NBA
Atlanta - Milwaukee 109:120
Cleveland - Golden State 101:119
LA Lakers - Boston 113:121
Phoenix - Sacramento 122:114

Reklama