Hlavní obsah

Philadelphia - Atlanta 96:103Stav série 3:4Atlanta v sedmém duelu zdolala Philadelphii a je v semifinále NBA

Po Utahu se s play off NBA rozloučila další nasazená jednička. Philadelphia, která základní část ovládla ve Východní konferenci, nestačila v sedmém utkání druhého kola na pátou Atlantu. Hawks doma podlehla 96:103. První zápas semifinále za sebou už mají Phoenix s Los Angeles Clippers, ve kterém Suns doma uspěli 120:114.

Foto: Bill Streicher, Reuters

Philadelphia nestačila v sedmém utkání druhého kola na Atlantu

Článek

Atlantě pomohl k prvnímu postupu do semifinále od roku 2015 výkon Kevina Huertera, jenž si nejlepší čísla schoval na sedmé utkání. Proti Sixers tentokrát zaznamenal 27 bodů a přidal sedm doskoků, přičemž alespoň trochu dorovnal horší střelbu Trae Younga, jenž trefil jen pět z 23 pokusů.

I tak ovšem hvězda Hawks nasbírala 21 bodů a navrch přidala 10 asistencí. "Máme jedinečný tým. Nikdo s námi celou sezonu nepočítal, takže dostat se tak daleko a navrch zvládnout sedmé utkání je skvělý pocit," řekl Huerter.

Atlanta je od roku 1994 prvním týmem ve finále konference, který neměl ani jednoho zástupce v All-Star Game.

Sixers nestačilo 31 bodů a 11 doskoků hvězdného Joela Embiida, jenž nicméně celou sérii odehrál s poraněným meniskem. Ani 24 bodů a 14 doskočených míčů křídelníka Tobiase Harrise či 16 bodů Setha Curryho. Jedničku východu mohou mrzet především čtvrtý a pátý zápas, v nichž prohospodařila náskok 18, respektive 26 bodů.

"Věřím, že kdybychom byli celou dobu stoprocentní a v plné sestavě, play off bychom vyhráli," uvedl Embiid. Trenér Doc Rivers prohrál sedmé střetnutí v sérii už podeváté v kariéře, což je rekord soutěže.

Teprve podruhé v historii soutěže se stalo, že do konferenčního finále nepostoupil ani jeden z vítězů obou konferencí ze základní části. NBA toho byla do této chvíle svědkem pouze v roce 1994. Hawks se naopak mohou těšit na duely proti Milwaukee, série odstartuje ve středu.

Phoenix slaví první výhru

Úvodní klání finále západu zvládl lépe Phoenix, jenž zdolal Clippers 120:114. Při absenci Chrise Paula zářil Devin Booker, jenž nasbíral 40 bodů, 13 doskoků a 11 asistencí a je prvním hráčem Suns s triple doublem se 40 body od Charlese Barkleyho v roce 1993.

"Nechápu, proč jsou v jeho případě všichni neustále z něčeho překvapení. Sice hraje své první play off, ale vidíte, že je víc než dobře připravený," hodnotil výkon opory týmu Jae Crowder. Mladému střelci sekundovali DeAndre Ayton s 20 body a devíti doskoky a Mikal Bridges se 14 body.

Clippers, kteří k zápasu nastoupili dva dny po rozhodujícím šestém utkání s Utahem, se nemohli spolehnout na zraněného Kawhiho Leonarda, jenž v sestavě opět chyběl. Paul George při jeho absenci zaznamenal 34 bodů včetně sedmi trojek, proměnil však jen 10 z 26 pokusů z pole.

Play off NBA:
Východní konference:
2. kolo - 7. zápas:
Philadelphia - Atlanta 96:103, konečný stav série 3:4.
Západní konference:
Semifinále - 1. zápas:
Phoenix - LA Clippers 120:114

Reklama

Související témata: