Hlavní obsah

Když vám hrozí 900 angličáků, nezachrání vás ani blondýna

Praha

Další běžecká výzva je tu. Tentokrát maratón a půlmaratóny vystřídá kratší trať, ale bude opatřena překážkami. Závod významně přesahující pět kilometrů a třicet nástrah k tomu. Army Run a trasa bojovníka NATO. Zkouška, která jinak patří profesionálním vojákům, startuje v sobotu ve Vyškově, tam, kde je civilům vstup zakázán.

Základní rady pro extrémní překážkové závodyVideo: Stream.cz

 
Článek

Během dvanácti týdnů jsem zkusil maratón a čtyři půlmaratóny, teď jdu do holportu s Nikitou, blondýnou, která zažila extrém v operaci Izrael. V sobotu mám být druhým do týmu v seriálu „Nikita běží o život", který vysílá Stream.cz.

Společně máme jako dvojice doběhnout do cíle ve Vyškově. Zdolat třicet překážek, návnad, jíst brouky, brodit se bahnem, spustit se po laně a navzájem jeden druhému pomoci v případě problémů. A že jich může být. Nevím, do čeho jdu, nemám zkušenosti. Zatím jsem si běhal hlavně po asfaltu s tisíci běžci kolem sebe, kde byl překážkou především běžcův aktuální stav. Teď přibude adrenalin navíc.

„Chci to přežít v pohodě bez zásadnějších zranění, ale určitě i něco dokázat. Hrozně ráda bych ale chtěla porazit aspoň jednoho profesionálního vojáka České republiky," plánuje si Nikita, která měla původně běžet sólo, ale seznámení s tratí pár dní před ostrým startem ji přivedlo do jiné dimenze. Takže dvoučlenný tým a navíc porovnání, kdo bude z dvojice lepší, kdo zvládne zdolat úspěšně více překážek. Ne jen boj s vyčerpáním a námahou, ale také hrdostí. Ano, zápolení mezi ženou a mužem. Pokolikáté už.

„V dnešní době se všichni chtějí překonávat, něco zdolávat. Je to takové honění vlastního ega," usmívá se Nikola Bartáková, která Nikitu trénuje.

V osudí Army Runu je 900 angličáků, kolik si jich kdo vychutná? Za nepřekonání překážky následuje třicet provedení tohoto výživného cviku, který se s počtem opakování bude více a více zabodávat do těla. Jak Nikita dopadne?

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články