Hlavní obsah

Byla obézní, ale řekla dost! Teď je jiná a chystá se pomoci ostatním

Praha

Chcete změnit život? Můžete, stačí jediná myšlenka, rozhodnutí, které vám ukáže svět s jinými možnostmi. Před osmi lety měla Kayla Perletteová jedenáct let. Dítko, které navštěvovalo základní školu, bylo na svůj věk robustní, korpulentní, obézní. Hodně sladkostí a málo pohybu. Frustrace, smutek. Spolužáci byli spokojení, ona ne, jen si snila. Jenže se rozhodla, nezůstala u snění, dnes je vše jinak! Příběh, který může být inspirací.

Foto: Run with Kayla & TeamForKids for 2015 NYC Marathon

Kayla Perletteová může být inspirací. Prostě chtěla a změnila se.

Článek

"Během tělocviku jsme museli běžet jednu míli každý rok. Byla jsem v půlce prvního kola a nemohla jsem dýchat. Zbytek jsem pak musela dojít, jen jsem sledovala ostatní, jak dobíhají. Uvnitř mě to bolelo," přiznala Parletteová pro server limaohio.com, když vzpomínala na dětské roky.

Jednoho dne si ale vzala domů kus papíru, který ji změnil život. Jen doufala, že to vezmou i ostatní. "Seděla jsem ve své třídě v Columbusu, chodila jsem do šesté třídy, když do školy přišel trenér s letáky na cross-country běh. Zvedla jsem ruku a jeden dostala. Šla jsem domů velmi nadšená, každému jsem to povídala, příští rok budu dělat cross-country," vzpomíná.

Její matka, Christine Parletteová, obdivovala odvahu své dcery, ale chtěla se ujistit, že opravdu ví, co jí čeká. Povídání, diskuze, přesvědčování a odhodlání na druhé straně. Jedenáctiletá školačka měla jasno. Prostě se rozhodla. "Řekla jsem mámě, že tohle mi změní úplně život. Měla jsem pravdu," trvá si stále na svém i po letech. A je spokojená. Žije ráda.

Přes léto trénovala s bratrem, po této zkoušce byla připravena na první trénink s trenérem. "Dokázala jsem, že mohu běhat v týmu. Náš kouč, Michael Brodwolf, nás naučil jak běhat, správně jíst. Upravil se mi také charakter."

Inspirace i pro tetu

Nakonec nezůstalo jen u ní, tahle holka inspirovala i svoji tetu. Té bylo čtyřicet let. "Šla jsem do toho s Kaylou, bylo to vzrušující, v mém věku jsem trénovala na pěti kilometrový závod," přiznala Snannon Mellanová.

To bylo před čtyřmi lety. Obě od té doby běžely tři půlmaratóny. První byl před dvěma lety v prosinci. "Byl to Santa Run. Kotníky se nám bořily do sněhu, foukal studený vítr od jezera, takže jsme další dva závody běžely na Floridě," směje se Mellanová půlmaratónské premiéře.

Jedna má dnes devatenáct let, druhá čtyřiačtyřicet. Obě mají další metu, tou už je maratón, který mají v plánu 1. listopadu v New Yorku. A nepoběží jen za sebe, ale za charitu pro děti, obézní děti. Devatenáctiletá Kayla Perletteová ví proč, sama taková byla, ví, jak se cítila, ale měla žízeň po životě, kterou si nenechala vzít.

Reklama

Související témata: