Hlavní obsah

Běžecké monstrum chce na páse za sedm dní zdolat 1000 kilometrů

Gänsedorf/Praha

V sobotu 7. února vystartoval jeden šílený rakouský běžec na svou sedmidenní pouť, při níž se nehne z místa. Jeho „The Monster Project“ je pokusem o vytvoření světového rekordu v sedmidenním běhu na páse.

Foto: facebook R. Predla

Rainer Predl je mezi běžci dobře znám svými pozoruhodnými výkony.

Článek
Fotogalerie

Rainer Predl se už zapsal do běžeckých tabulek jako držitel rekordu ve 12hodinovém běhu na pásu. V Rakousku drží rekord v běhu na 6 hodin na silnici a v loňském roce dokázal zvítězit i v náročném maratónu na Sahaře.

Jeho cílem je do této soboty, 14. února, během 168 hodin překonat oficiální světový rekord 833 km a pokusit se dosáhnout i bájné hranice jednoho tisíce kilometrů. Něco jako cesta po silnici z Prahy do Paříže. Autem byste tam jeli deset hodin.

Zatím si vede dobře

Pětadvacetiletý vytrvalec dokázal za prvních 24 hodin urazit přes 156 kilometrů. Plán se mu zatím daří plnit. Aby během sedmi dnů urazil 1000 kilometrů, potřebuje jich denně zdolat necelých 143. Z prvních 24 „monstrózních" hodin věnoval necelou hodinu spánku. Podle svých slov si tělo nejprve musí zvyknout na tento druh zátěže. V dalších dnech počítá, že by mohl celkově naspat až tři hodiny denně.

Někdo by si mohl říci, že Rainer Predl si svým pásovým dobrodružstvím „jen tak honí triko" a sbírá nesmyslné rekordy. Opak je pravdou. Svým běháním pomáhá potřebným. Také výtěžek z této akce půjde na jeden z rakouských dětských hospiců a na dobrovolné hasiče.

Podpora je neskutečná

Predlovy přátele a příznivce nenechává jeho počínání v klidu. Jeden z dobrovolných hasičů doprovodí Predla ve čtvrtek na jeho pouti - v kompletní hasičské zbroji včetně nehořlavé kombinézy, kyslíkové bomby, dýchací masky s ním poběží čtyři hodiny. V pátek a v sobotu se chystá Predla podpořit ikona německého vytrvalostního běhu, Robert Wimmer. Ten dokázal kupříkladu vyhrát Trans Europe Run v délce 5000 kilometrů.

Také Běhání.sport.cz drží palce a přeje ještě mnoho dalších kilometrů!

Reklama