Hlavní obsah

Zákaz nažehleným límečkům. Holky ponořily těla do bahenní lázně

Praha

Tisíce dychtivých nadšenců skončilo po kolena v bahně, přesto se na překážkové dráze u Paříže náramně bavili. Třetí ročník „Mud day,“ tedy bahenního dne se stal opět výzvou, kde naprosté většině nešlo o stupně vítězů, ale o adrenalin a zábavu.

Závodníci se při běhu brodili bahnemVideo: Reuters

 
Článek

Třináct kilometrů ve vojenském prostoru jako místo konání. Dvacet bojových překážek, včetně plazení ve vodě, sjíždění tobogánu, brodění bahnité vody, šplhání nad bazénem ledové vody.

Žádné nažehlené límečky z kanceláří, vybrané obleky a distingované chování. Tady se šlo po hlavě do všeho a zevnějšek nikdo neřešil. Ani dámy tentokrát.

Lidé chtějí zábavu a adrenalin

„Byla to hračka," zavtipkoval Nicolas Maignan pro Reuters. „Ne, vážně, bylo to docela složité, ale zvládli jsme to až dokonce, každý si to užil," dodal, když otíral bahno z obličeje. Pak teprve bylo poznat, o koho jde.

Sólo výzva, nebo ve skupinách po čtyřech. To byly dvě volby pro překonání všech připravených nástrah. Fyzický test, jakých se rozrůstá více a více po Evropě, se těší čím dál větší oblibě.

Jiný pohled na běh, více adrenalinu, vzrušení, zábavy, kontaktu s ostatními trpiteli, spolubojovníky. Když někdo nemůže, druhý pomůže. „Těžké, ale super zábava," přidal se další Samuel.

Tento závod se poprvé běžel u Paříže v roce 2013. Letošní show zabrala celkem tři dny a účastnilo se jí na 25 000 účastníků.

Reklama

Související témata: