Hlavní obsah

Ani teror nezastavil duhové buřiče

I přes nedávný teroristický útok na mostě London Bridge a v přilehlém Borough Market nepřestávají Londýňané žít radostný a aktivní život. Dalšího barevného běhu se zúčastnily na dvě desítky tisíc lidí. Pětikilometrový běh pro radost zapadá do zdejší filozofie nepřestávat žít své vlastní životy beze strachu.

Týden po teroristických útocích se v Londýně uskutečnil barevný běhVideo: Reuters

 
Článek

Na počátku června tři útočníci v Londýně nejprve najeli dodávkou do davu lidí a později se vydali do města s noži v rukou. Jejich řádění mělo nakonec osm obětí na životech a množství dalších zraněných. Podle oficiálních míst jsou větší shromáždění lidí stále možným cílem nejrůznějších útoků. Londýňané se ale rozhodli svůj Color Run si navzdory všemu řádně užít.

Běžci věří, že by neměli přestávat žít své vlastní normální životy, protože opak by znamenal vítězství teroru. „Pokud přestanete žít svůj život, tak oni vyhráli. Takže si myslím, že nejlepší věc, kterou můžeme udělat, je žít dál a užívat si zábavu, protože tahle akce je opravdu skvělá," řekla novinářům jedna z účastnic nesoutěžního běhu.

„Nedělat si starosti a nenechat se zastavit ve svých oblíbených činnostech," prozrazuje svůj pozitivní recept další z účastnic, řádně potřísněná směsicí barev. Dle organizátorů se na akci ve Wembley Parku dostavilo kolem 19 000 lidí. Pětikilometrová akce je známa také jako „nejšťastnějších pět kilometrů na celé planetě". Podporuje taková témata, jako jsou zdraví, štěstí a angažovanost všech.

Reklama

Související témata: