Hlavní obsah

Roztomilé zviřátko muselo zemřít. Sportovkyni šlo v lese o život!

Hope

Noční můra - být sama v lese napadena divokým zvířetem - se před mladou Američankou zhmotnila ve formě roztomilého medvídka mývala. Středně velké zvíře zaútočilo na běžkyni uprostřed jejího tréninku zarostlou stezkou. Bez lékařské pomoci by zemřela v ukrutných bolestech na paralýzu všech svalů těla.

Foto: Profimedia.cz

Mýval není jen takový roztomilý medvídek. Může být opravdu nebezpečný. (ilustrační foto)

Článek

Byl to krásný nový den v životě 21leté Rachel Borchové. Vyrazila si zaběhat na svůj oblíbený single track, kde stromy a keře přebíraly vládu nad vším ostatním. Asi uprostřed své trasy uviděla mývala. Ten stál opodál a vypadal vcelku přátelsky. Až když měl na dosah nohy mladé běžkyně, ukázalo se, že s ním není něco v pořádku. Zuřivě zaútočil na ty rychlé míhající se předměty v běžeckých teniskách a běžkyně instinktivně do své obrany zapojila ruce, kterými chtěla agresivní zvíře odhodit.

Mýval byl ale rychlejší. Než Rachel stačila přehodnotit svůj záměr nebo alespoň ucuknout, zvíře se běžkyni zahryzlo do palce u ruky. „Okamžitě mi bylo jasné, že má vzteklinu," komentovala později lakonicky událost dívka. Nedaleko od ní se nacházela velká louže, kterou chtěla využít pro svou obranu. Netroufala si totiž jednou rukou zvíře bezpečně zardousit, a tak se rozhodla, že se jej zbaví pomocí vody.

Při boji se zuřivcem přišla o svůj mobilní telefon, který jí spadl právě do oné louže. Běžkyni se ale podařilo dostat zvíře na záda a ponořit jej pod hladinu, dokud se nepřestalo svíjet a škrábat. V tu chvíli povolilo také jeho sevření a dívka tak mohla vyprostit zraněnou ruku. Běžkyně ukončila svůj trénink a namířila přímo k domovu.

Matka ji odvezla do nemocnice a otec zajistil pro kontrolní testy mrtvolu zvířete. Státní centrum pro léčbu infekčních chorob potvrdilo, že šlo o případ vztekliny. Napadená sportovkyně tak vzápětí musela absolvovat šest imunizačních injekcí. Ty zabrání, aby se zhoubný virus rozšířil po nervových dráhách až do mozku a později celý organismus paralyzoval. „Vždycky jsem si myslela, že mývalové jsou taková ta milá, mazlivá zvířátka. Tento jejich obraz jsem už asi navždy ztratila," uzavřela případ mladá sportovkyně.

Reklama

Související témata:
Mývalové
Medvídek
Vzteklina
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články