Hlavní obsah

Proběhněte se s elitou Prahou, jak ji neznáte

Přes pražské parky, zahrady, vinice a sady provede běžce už druhý ročník unikátního běžeckého závodu ČEZ City Cross Run Prague. Startuje se sice na začátku druhé poloviny října, ale už nyní jsou startovní čísla téměř rozebrána. Zbývá posledních 300 kusů.

Foto: CCR Prague

City Cross Run Prague je nevšedními běžeckými zážitky doslova prošpikován.

Článek
Fotogalerie

Na běžce hned na začátku čeká drsné stoupání na Petřín, pak seběh Jelením příkopem. Pokochat se účastníci mohou také na Letné, ve Stromovce a ke kytičkám letmo přivonět při průběhu botanickou zahradou. Po ne úplně nejlehčích 16 kilometrech bude závod končit podobně jako loni v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice.

Poznej krásy Prahy!

Zazávodit si můžete v těch nejatraktivnějších pražských lokalitách a přitom se vyhnout rušným místům velkoměsta. Organizátoři vedou svou trasu v maximální možné míře přírodou. Start a cíl jsou na různých místech, žádné běhání dokola, ale regulérní poznávací zájezd! O své věci nemusíte mít obavy, přepravu cílového zavazadla obstarají organizátoři akce. Pokud se zrovna někdo necítí na celkovou kilometráž, je pro něj připravena parťácká, štafetová varianta. V cíli bude stejně jako v předchozím ročníku připraven bohatý doprovodný program, kterému bude patrně vévodit food festival.

Stejně jako loni, myslí i letos organizátoři na potřebné. Výtěžek z akce pomůže třeba projektu na podporu onkologicky nemocným dětem „Radost dětem" nebo nadaci „Koše proti drogám".

Úchvatná trasa

,,Běhám již více než 30 let, ale dovolil bych si říct, že takových závodů, jakým byl ten dnešní, jsem mnoho nezažil. Pochvala patří jak organizaci, tak výběru samotné trasy, která byla naprosto úchvatná," vyzdvihl pozitiva závodu účastník loňského ročníku Ondřej Zubec. Závod s převýšením 442 metrů lze řadit spíše mezi ty náročnější, o účastníky při loňském premiérovém ročníku ale neměl nouzi. I proto se organizátoři rozhodli navýšit kapacitu o 50 % na celkových 1500 míst.

Závod hned při svém prvním ročníku obsazoval v anketách přední místa v soutěži o nejlepší závod běžeckého podzimu. Mezi účastníky navíc byla i taková esa jako Ondřej Fejfar, Petr Pechek nebo letošní mistr republiky v maratónu a vítěz Ústeckého půlmaratónu Vít Pavlišta. Účast běžecké špičky se očekává také letos.

Více informací zde.

Reklama

Související témata: