Hlavní obsah

TEST: Reebok One Series Paris bunda a rukavice pro běžcovo pohodlí. Máte?

Libor KalousSport.cz

Vyběhnout, netřást se zimou, ale také na sebe nenavléci několik vrstev, které by překážely v běhání. I taková je běžcova starost při venkovním tréninku v těchto měsících. Pokud se teplota pohybuje kolem nuly, není od věci zkusit bundu i rukavice zároveň. Proto jsme se v dalším testu podívali na značku Reebok.

Foto: Reebok.cz

Pánská bunda Reebok ONE Series Paris Jacket.

Článek
Fotogalerie

Do rukou se nám dostala pánská bunda Reebok ONE Series Paris Jacket a rukavice, které díky své technologii Play Warm slibují, že vás zahřejí. Navíc oba testované kusy kopírují stejné vzory, tím pádem i ladí.

Ačkoli je to možná překvapivé, tkaná bunda je vybavena chladícími technologiemi, které po delší době tréninku udržují teplotu ve stavu, která vám bude příjemná. Navíc je z těla lépe odváděn pot, což napomáhá lepšímu komfortu pokožky.

Už při prvním doteku s Reebok ONE Series Paris Jacket získáte sympatický pocit. Jak vnější tak vnitřní povrch překvapí svojí jemností. Ačkoli jde o bundu, přední část je při důkladném podívání průhledná. Záda jsou naopak z dvojitého materiálu. Vnější je mírně elastický, tedy lépe kopíruje tělo, jde o měkkou a lehkou tkaninu. Na vrchní části jsou navíc čtyři větší a několik menších otvorů, které slouží k lepšímu proudění vzduchu na horní části zad. Ale nečekejte, že budete mít holá záda.

Pánská bunda
Plusy
Design
Reflexní prvky
Materiál
Praktičnost
Pohodlí
Mínusy
Malá kapsa
Cena
2300 Kč

Vnitřní část je totiž opatřena speciální látkou, která pomáhá udržet teplotu, zároveň je díky vzorování lépe prodyšná. V totožném duchu se nese i stojací lem na krku, který je zakončen zipem až po samý okraj límce.

Na levé části bundy výrobce nezapomněl na kapsu, která co do velikosti je vhodná na klíče, případně kapesník. Pokud běháte s telefonem, musíte najít jiné řešení, kam upevnit přístroj. Na druhé straně naleznete stahování, které obepíná celý obvod dolní části bundy. Pokud nemáte rádi, když vám bunda při běhání třepotá, chcete lépe udržet teplo a chránit se před zimou, stačí si jen nastavit sílu utažení. Zjednodušeně takto fungují i rukávy, které nemají rovný konec, ale slabé elastické lemování.

Jak už bývá v poslední době standardem, ani této bundě nescházejí reflexní prvky, které zvyšují bezpečnost běžce. Najdete je na levém rukávu, na ramenou, zádech a pravém lokti. Z předu je reflexní nápis Reebok pod krkem.

Na ruce jedině rukavice

Rukavice se mohou zdát jen doplňkem, ale své místo v běžcově šatníku oprávněně mají. Reebok přišel na trh s běžeckými rukavicemi, které v sobě zahrnují technologii Play Warm. Čím nižší teplota, tím každý více bude vyhledávat tento druh oblečení pro své tréninky. Nabízené zpracování koncentruje teplo a zároveň odvádí přebytečnou vlhkost od kůže. Poté se budete cítit v pohodlí a suchu i za chladného nepříznivého počasí. Zajímavým detailem je grafické znázornění mapy města (podle této mapy nelze běhat) na dlani a reflexní logo Reebok Delta.

Rukavice
Plusy
Materiál
Pevně obepínají ruku
Příjemné na kůži
Dobrá izolace
Mínusy
Nebyly zjištěny
Cena
750 Kč

Celý povrch rukavice je tvořen z materiálu, který lépe absorbuje vodu, což jsme sami vyzkoušeli pod proudem vody. Voda z povrchu stekla a vnitřní část zůstala suchá. Při pokusu na dlani byl mokrý palec, který je vyroben z odlišného materiálu.

Pouze vrchní část palce a ukazováčku je z odlišné látky. Ta slouží pro otírání potu. Poslední článek ukazováčku je zase přizpůsoben moderním dotykovým telefonům, aby je mohl běžec v případě potřeby ovládat.

Reklama

Související témata: