Hlavní obsah

Zážitek pro Koukalovou. Sledovala, jak vzniká dílo o hrdince, která si nechce připadat jako kráva

Do světa filmu zblízka mohla nahlédnout Gabriela Kouukalová. Po opuštění biatlonové reality si užívá, vstupuje do různých sfér, využila šanci podívat se i na to, jak to vypadá při natáčení filmového díla. Přiznala, že byla děním na place překvapena.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gabriela Koukalová na archivním snímku.

Článek

Na facebooku lze mapovat širší záběr zájmů bývalé úspěšné biatlonistky. Bez toho, že by skoncovala se soustředěními a závody by si jen těžko něco takového mohla dopřávat.

Tentokrát se ocitla při natáčení filmu Teroristka, který by měl zamířit do kin v příštím roce.

„Díky vám jsem měla možnost zažít během jednoho odpoledne, jaké to je při natáčení celovečerního filmu," děkovala realizačnímu týmu, který se pohybuje kolem vzniku filmu.

Připustila, že chvílemi zírala. „Pro mě to byl skvělý zážitek a moc obdivuji, jak musí „na place" všechno klapat, aby z toho všeho vznikl film. My, natáčení neznalí lidé, si to neumíme vůbec přestavit," uvedla.

„Velkým zážitkem pro mě bylo i setkání s panem Radkem Bajgarem, který je scénáristou a režisérem filmu," těšilo dále Koukalovou.

Oč ve filmu půjde? Podle databáze csfd.cz má jít o černou komedii. Hlavní postavou je Marie, učitelka v důchodu, která „říká, že už si nechce připadat jako kráva a rozhodne se zrealizovat to, co nás sice občas napadne, ale hned tu myšlenku zapudíme: sežene si zbraň a namíří ji na strůjce zla".

Za cenu vlastní oběti se pokusí pomoci jiným. „Marie však zjistí, že stejně, jako je vražda složitá morálně, je nesnadná i prakticky," píše se v databázi. Může to být překvapivá podívaná. Hlavní roli ztvárnila Iva Janžurová.

Reklama