Hlavní obsah

Malér, berle, ortéza! Vystrašenou biatlonovou jedničku zachránil přítel

Praha

Na soustředění vyrazila podle plánu, Veronice Vítkové však nebylo v minulých dnech tak úplně do smíchu. Při výběhu si česká biatlonová jednička zranila nohu, dokonce jí zatrnulo, že je hodně zle. Že příprava na sezónu dostane rázný zásah.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Veronika Vítková na archivním snímku.

Článek

Nakonec tento týden navzdory zranění vyrazila s ostatními reprezentanty do slovinské Pokljuky.

Bronzová olympijská medailistka z her v Pchjongčchangu si pošramotila levý kotník při výběhu v lese. „Vyšetření u našich lékařů Vládi Dobeše a Martina Smetany ukázala, že nemám nic zlomeného," pravila s úlevou pro biatlon.cz ještě před cestou do Slovinska.

Jak se malér vlastně přihodil? „Měli jsme individuální trénink. Dlouhý běh prokládaný rychlými úseky. Bohužel hned při první rovince jsem na lesní cestě špatně došlápla a upadla jsem," popisovala.

Z lesa u Janova nad Nisou ji musel zachraňovat přítel Marek Lejsek. "Naštěstí jsem s sebou měla mobil, a tak Mára přijel na pomoc a hned jsme odjeli na rentgen," pokračovala Vítková. V prvních okamžicích byla vystrašená. „Noha se mi klepala, podlamovala a hlavně hodně bolela. Úleva přišla až po vyšetření."

Dostala ortézu, berle... Ale přípravu tak úplně nepřerušila. A start zimní sezóny při SP právě v Pokljuce od 2. prosince by už vůbec neměl být ohrožen. "Mohu posilovat horní partie těla, nebo se věnovat klidové střelbě," přiblížila s vírou, že v tréninku bude moc přidávat.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.