Hlavní obsah

Český biatlonista ve stíhačce vystoupal o 23 míst. Jinak střelecká pohroma

Idre

Žádné skvostné výsledky. Biatlonová záloha začala v IBU Cupu na pozicích v hloubi pole. Hlavně kvůli mizerné střelbě. Nejvýraznější českým momentem startu druholigového seriálu ve švédském Idre je vzestup Ondřeje Hoška o 23 míst ve stíhacím závodě. Ale znamenalo to jen posun z 57. příčky při startu na 34. v cíli. Minul jediný terč na poslední položce, ale jeho palebný výkon byl spíše jen výjimečným počinem. Mezi ženami bodovanou čtyřicítku uzavírala Anna Tkadlecová, ovšem se čtyřmi chybami.

Foto: Jiří Novotný, Český biatlon

Ondřej Hošek na archivním snímku při IBU Cupu v Obertilliachu.

Článek

Ostatní lámali střelecké rekordy. Ludmilu Horkou devět chyb seslalo na konečnou 43. příčku. Tereza Vinklárková závod nedokončila. Junior Jakub Štvrtecký (osm minel) doběhl na 43. místě a Milan Žemlička (6) skončil šestačtyřicátý.

„Z výkonu Ondry Hoška mám radost, protože konečně se někdo z kluků trefil. Věřím, že to povzbudí i ostatní...," pravil pro biatlon.cz trenér mužů Aleš Ligaun.

Nejlepším českým výsledkem v Idre zůstalo 31. místo Tkadlecové v úvodním sprintu (ve druhém sprinterském závodě byla 53.), Horká skončila 48. a 42., Vinklároková 60. a 48., Natálie Jurčová byla v prvním klání jednasedmdesátá. Z mužů sprintoval opakovaně nejlépe Štvrtecký (35. a 39.), 44. a 41. skončil Žemlička, 54. a 57. Hošek.

Reprezentační zálohu čeká po několika dnech odpočinku příprava v Jablonci nad Nisou. Druhé kolo IBU Cupu v Ridnaunu má od 13. do 16. prosince na programu singly, mixy, sprinty a stíhací závody.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články