Hlavní obsah

Komplikace? Nejzkušenější český biatlonista odjel z tréninku předčasně

Nové Město na Moravě

Přijel k trenérům na střelnici a ukazoval si na záda. Nejzkušenější z českých biatlonistů Michal Šlesingr pak předčasně opustil první trénink českých biatlonistů před Světovým pohárem v Novém Městě na Moravě. Je jeho start ve čtvrtečním sprintu v ohrožení? Více ukáží až další vyšetření.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Šlesingr během prvního tréninku v rámci SP v Novém Městě na Moravě.

Článek

Šlesingrovy potíže mají původ už v prvním kole SP před dvěma týdny ve slovinské Pokljuce. „Smeknul se a spadl na záda, spíš na zadek. A teď se mu to trochu ozvalo,“ líčil trenér mužského týmu Zdeněk Vítek.

Vítek věří, že pojede

Pětatřicetiletý Šlesingr odjel už během tréninku se sportovním ředitelem svazu Ondřejem Rybářem za fyzioterapeuty. „Zatím přesně nevíme, co s tím má, bolest se ozvala až dnes na tréninku. Doufám, že ho někdo srovná, trochu ho to bude bolet, ale závod s tím odjede,“ věřil Vítek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Šlesingr během prvního tréninku v Novém Městě na Moravě.

Vlastimil Vacek

Pokud by Šlesingr nenastoupil do sprintu, nemohl by jet v Novém Městě už žádný další závod. Do sobotní stíhačky se postupuje ze sprintu a nedělní hromadný závod je pro elitní pětadvacítku ze Světového poháru a dalších pět nejlepších z aktuálního dílu SP.

Na majitele dvou individuálních medailí z mistrovství světa a zlata ze smíšené štafety v Kontiolahti 2015 se poslední dobou zdravotní potíže lepí. Před rokem laboroval s kolenem, kvůli nemoci vynechal závěr Světového poháru, na jaře ho trápila mononukleóza.

Reklama