Hlavní obsah

Triumf Koukalové rozjásal Nové Město. Před tím Češi sbírali i kuriozity

Michal OsobaPrávo

Popáté si na Vysočině dává dostaveníčko světová biatlonová elita. Ke třem Světovým pohárům a jednomu mistrovství světa vychrlí fanoušci i závodníci desítky vzpomínek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gabriela Koukalová se zlatem ze závodu s hromadným startem v Novém Městě na Moravě

Článek

Na bronz smíšené štafety, jedinou českou medaili z MS 2013. Na druhé místo ve stejné disciplíně při SP o dva roky později. A zejména na triumf Gabriely Koukalové při její (zřejmě?) závodní rozlučce s Novým Městem v prosinci 2016, kdy se při jásotu fanoušků otřásaly tribuny v prostoru cíle.

Jenže Vysočina aréna viděla i několik kuriozit, které by čeští biatlonisté radši vymazali z paměti. „Moje nejsilnější vzpomínka? Zlomená pažba, to přetrvává,“ rozesměje se Ondřej Moravec. Předloni mu do smíchu nebylo, ve stíhacím závodě mohl bojovat i o stupně vítězů, jenže ve sjezdu spadl a pažba se mu rozbila na kusy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český biatlonista Ondřej Moravec v dobré náladě během tréninku na závod Světového poháru v Novém Městě na Moravě.

Vlastimil Vacek

Už má svoji náhradní zbraň

Dostal erární náhradní zbraň českého týmu, na níž ale nebyl zvyklý, pětkrát minul a bylo po nadějích. „Teď už tu mám i svoji, tu společnou používat nemůžu. Sranda je, že kolikrát s ní nastřelím líp než s tou klasickou závodní. Tak je fajn, že si můžu vybrat flintu,“ říká.

Veronika Vítková tu zažila nepříjemné momenty už v únoru 2015. Po bronzu ve sprintu se při stříhačce na střelnici podívala na své terče, ale ty už byly sestřelené. Ve vánici na ně totiž mířila Němka Franziska Hildebrandová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Na Veroniku Vítkovou bude český tým při Světovém poháru v Novém Městě na Moravě spoléhat.

Vlastimil Vacek

Vítkové pak v cíli odečítali čas prostátý na střelnici. „Určitě si na to vzpomenu, zrovna nedávno jsme se o tom závodě bavili. Vystřídaly se v něm tři druhy počasí,“ vybavovala si.

Reklama