Hlavní obsah

Tejpy na obličej a vzhůru na trénink. Biatlonisté čelí v Kanadě třeskutým mrazům

Canmore/Praha

Již ve čtvrtek odstartuje v kanadském Canmore další díl Světového poháru v biatlonu. Na závodníky čeká nejen úkol co nejlépe uspět, ale také pokusit se neumrznout. Na místě totiž panují třeskuté mrazy. „Není nad procházku v -28 stupních“ vtipkuje na sociálních sítích Michal Krčmář.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

S krutými mrazy v Canmore se musí vyrovnat i Veronika Vítková.

Článek

Kruté mrazy panují nyní v kanadském Canmore, kde ve čtvrtek začne vytrvalostním závodem mužů další díl Světového poháru v biatlonu. Na startu nebudou chybět ani čeští reprezentanti v čele s Michalem Krčmářem, který třeskutou zimu bere s úsměvem na rtech. „Není nad procházku v -28 stupních,“ napsal osmadvacetiletý biatlonista k fotografii, kterou pořídil cestou z večeře.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Není nad procházku v -28 stupních 😂🙈 ale večeře byla perfektní 👍🏼🇨🇦 #canmore #canada #biathlon #worldcup

Příspěvek sdílený Michal Krčmář (@mkrcmar23),Úno 5, 2019 v 6:33 PST

Mráz tolik nevadí ani Michalu Šlesingerovi, který se do reprezentace vrací po zranění. „Trochu kosa ale i tak je to nádherný místo,“ uvedl Šlesingr k fotce, na níž je omrzlý.

S tejpy na obličeji vyrazila na trénink i Markéta Davidová. Dvaadvacetiletá biatlonistka zazářila před dvěma týdny na závodech v Itálii, kde vyhrála sprint a v hromadném závodě získala stříbro.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Markéta Davidová se už s ostatními biatlonisty připravuje v kanadském Canmore.

S novým make-upem, který ji vykouzlil mráz, se pochlubila také hvězdná Italka Dorothea Wiererová, vedoucí žena Světového poháru.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Dorostyle makeup winter edition. 😁❄️ (photo from Doro's VK😊) #dorotheawierer #biathlon #biathlonfamily #winter #freeze

Příspěvek sdílený Doro Wierer fanpage 💕 (@wiererpower),Úno 4, 2019 v 6:44 PST

Vytrvalostní závod mužů by měl začít v šest hodin večer středoevropského času, avšak kvůli počasí může dojít podle ředitele Světového poháru Boruta Nunara k posunutí startu. „Čtvrtek by měl být nejteplejším dnem v týdnu, po ránu kolem -18, přes den by se mělo oteplit na -14. Nejdůležitější bude, že se má ustálit vítr, který nyní způsobuje ještě horší zimu. Samozřejmě, že chceme bezpečný a spravedlivý závod,“ prohlásil Nunar na webu biathlonworld.com.

Závodů SP v Canmore a o týden později v Salt Lake City se nezúčastní ani několik hvězd. Chybět bude Francouz Martin Foucarde, který dal přednost odpočinku a ladění formy na mistrovství světa. Nedorazí ani Nor Tarjei Bö či český biatlonista Ondřej Moravec, který se rozhodl pořádně zapracovat na běhu.

Reklama