Hlavní obsah

Gesto hodné šampionky! Slovenská biatlonistka svou zemi ve štychu nenechá, chystá nečekaný krok

Praha

Je ikonou slovenského biatlonu. O to víc její ohlášený konec kariéry slovenské fanoušky mrzí. Anastasia Kuzminová však znovu prokázala, že jí osud země našich východních sousedů není lhostejný. V rozhovoru pro RTVS přiznala, že by chtěla pomoci aspoň ve štafetách, a to do té doby, než se najde kvalitní čtvrtý člen do štafety.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Anastasia Kuzminová se zlatou medailí ze sprintu.

Článek

Narodila se v ruské Ťumeni, od roku 2008 však bojuje v barvách Slovenska. A skvěle. Kuzminová získala za svou novou vlast mimo jiné tři zlaté olympijské medaile.

Svou kvalitu ukázala i na nedávno skončeném mistrovství světa v Östersundu, kde vybojovala titul mistryně světa ve sprintu. "Je nádherné získat první světové zlato, ale je to velké překvapení," říkala šťastná biatlonistka.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová slaví titul mistryně světa ve sprintu.

Již před tím však čtyřiatřicetiletá hvězda přiznala, že svou veleúspěšnou kariéru ukončí. "Mohu říci, že v Oslu (finále SP) poběží poslední individuální závod ve své kariéře," uvedl pro slovenskou televizi trenér a manžel závodnice v jedné osobě Daniel Kuzmin.

Fanoušci však nemusí smutnit. Kuzminová znovu ukázala, že jí na Slovensku opravdu záleží. Pomoci hodlá i jinak než úspěchy v individuálních závodech.

Foto: Jessica Gow, ČTK/AP

Tři nejlepší ze závodu ve sprintu: (zleva) stříbrná Norka Ingrid Landmarková Tandrevoldová, vítězná Slovenka Anastasia Kuzminová a bronzová Laura Dahlmeierová z Německa.

"Svou kariéru v individuálních závodech ukončím. Zamýšlíme se však nad tím, jestli by nebylo vhodné pomoci ještě jeden rok štafetám. Nebo aspoň do té doby, než se nenajde čtvrtý člen štafety, který by mohl nastoupit místo mě," říkala Kuzminová pro RTVS.

Slovenský tým staví kromě Kuzminové především na výkonech sester Fialkových, další kvalitní závodnice však chybí.

Štafeta skončila ve složení Ivona Fialková, Terezia Poliaková, Anastasia Kuzminová a Paulina Fialková na nedávno skončeném MS v Östersundu na šestém místě, vlnu kritiky si však vysloužila Terezia Poliaková.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články