Hlavní obsah

Překvapení! Slovenský biatlon vsadil na českého trenéra

Banská Bystrica/Praha

Překvapení. Slovenský biatlon se rozhodl vsadit do budoucna na českého trenéra. Dosavadní hlavní kouč Daniel Kuzmin už nechtěl ve funkci pokračovat, a tak se vedení slovenského biatlonu dohodlo s Tomášem Kosem. V minulosti s ním již spolupracovalo. "Vracím se na pozici, jakou jsem roky dělal u reprezentace Slovinska. Své zkušenosti se budu snažit předat slovenské reprezentaci. Nebudeme začínat od nuly, už mám ale i nějakou představu, na čem by se mělo popracovat," cituje server sportky.sk deník Šport.

Foto: Petr Horník, Právo

Český odborník Tomáš Kos vedl v minulosti slovinskou biatlonovou reprezentaci, teď bude připravovat slovenské reprezentanty.

Článek

Slovenský biatlon se chystá odstartovat novou éru a v té ho povede český kouč. Původně se čekalo, že bude na pozici reprezentačního trenéra mužů bude pokračovat dosavadní kouč Daniel Kuzmin. Jenže ten se nakonec rozhodl ve funkci skončit a světe div se, Slováci teď vsadí na českého experta Tomáše Kose. Změnu již schválilo i prezídium Slovenského svazu biatlonu (SZB). Kuzmin bude manažerem reprezentace.

"Daniel Kuzmin se vyjádřil negativně směrem ke svému pokračování v pozici hlavního trenéra mužského týmu. Sice jsme s ním dál počítali, ale teď jsme byli nuceni najít člověka, který na jeho práci naváže. Mužský tým už loni spolupracoval s trenérem Kosem, oslovili jsme ho a on souhlasil," uvedl prezident SZB Tomáš Fusko pro Šport.

Reprezentovat by měli v následující sezoně Slovensko Martin Otčenáš, Tomáš Hasilla, Michal Šima a Šimon Bartko. Nováčkem je Matej Baloga, kariéru naopak ukončil Matej Kazár. Kos v minulosti reprezentoval Československo i Česko, startoval třikrát na olympijských hrách (1988, 1992 a 1994) a jako trenér vedl reprezentaci Slovinska.

Reklama

Související témata: