Hlavní obsah

Blíží se konec hvězdné kariéry? Fenomenální Fourcade má o budoucnosti jasno

Pětinásobný olympijský šampion Martin Fourcade nevyloučil, že nadcházející sezona bude jeho poslední. Elitní francouzský biatlonista to připustil v interview pro televizi RMC. Datum, kdy se definitivně rozhodne, zda pokračovat do olympijských her v roce 2022 v Pekingu, či nikoliv, stanovil na duben příštího roku.

Foto: Sport.cz

Uvidíme elitního francouzského biatlonistu Martina Fourcada v nadcházející sezoně naposledy?

Článek

„Je jisté, že budu závodit maximálně do (olympiády v) Pekingu. V té době mi bude 33 let a v biatlonu už stěží budu hledat nové výzvy. Chci se věnovat jiným oblastem života a také strávit více času s dcerkami," uvedl otec dvouleté Ines a čtyřleté Manon.

Jednatřicetiletý rodák z Céretu patří mezi legendy biatlonu. Na světových šampionátech vybojoval celkem 11 zlatých medailí a sedmkrát ovládl celkové pořadí Světového poháru. O kolik cenných trofejí se ještě jeho unikátní sbírka rozroste?

„Na konci sezony v dubnu 2020 se rozhodnu, jestli budu pokračovat až do ZOH v Pekingu, nebo skončím. Teď ale trénuji, a tak o tom nepřemýšlím. Soustředím se jen na blížící se sezonu," uvedl Fourcade.

První zastávka SP nové sezony je naplánována na konec listopadu, kdy startují závody ve švédském Östersundu.

Reklama