Hlavní obsah

Biatlonová hvězda bude závodit i přes bolest. Risknu to. Za pokus to stojí, hlásí slovenská kráska

Bratislava/Praha

Do sezony vstupovala jako slovenská jednička. Při jednom z tréninků jí ale prasklo v levém koleni a nemohla absolvovat ani všechny závody úvodního kola Světového poháru v biatlonu. Paulína Fialková proto z Östersundu odcestovala domů na vyšetření, kde jí lékaři řekli, že má mírně poškozený meniskus. „Operace není potřeba, budu závodit i přes bolest,“ hlásí odhodlaně hvězdná biatlonistka.

Foto: Sport.cz

Slovenská biatlonistka Paulina Fialková.

Článek

Sezony se už nemohla dočkat. Po loňských skvělých výsledcích, chtěla ukázat, že to nebyla náhoda, a že patří mezi špičku právem. Paulína Fialková sice v úvodním sprintu Světového poháru v Östersundu nebodovala, avšak na následný vytrvalostní závod si věřila. Při večerním tréninku před startem se však zranila.

Když vstávala ze střelby vleže, prasklo jí v levém koleni. Do vytrvalostního závodu slovenská biatlonistka nenastoupila a odcestovala domů na vyšetření. Ta prokázala poranění menisku. „Koleno je poškozené, konkrétně meniskus,“ uvedla Fialková na webu sport.sme.sk. Není to ale tak vážné, že bych musela ukončit sezonu. Poškození je na úrovni 1 až 2, není potřeba akutní operace,“ vysvětlovala dál.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Game is over for Östersund ✈️ #injured #comebackstronger 🍀

Příspěvek sdílený Paulína Fialková (@paja.fialkova),Pro 4, 2019 v 11:09 PST

„Lékaři si myslí, že to můžu zkusit a můžu pokračovat, pokud mi to bolest dovolí,“ dodala s tím, že je odhodlaná se zúčastnit již tento týden Světového poháru v Hochfilzenu. „Věřím, že v pátek budu závodit. Risknu to. Nikdo mi nemůže zaručit, že mi koleno nerupne, ale za pokus to stojí,“ hlásila odhodlaně usměvavá Fialková.

„Doufám, že se to zahojí. Během těch tří dnů, co jsem byla doma, jsem se snažila udělat všechno, aby koleno vydrželo. Ani na sekundu mě nenapadlo, že bych vzdala sezonu,“ prohlásila biatlonistka, která v loňském Světovém poháru stála šestkrát na stupních vítězů a v celkovém pořadí obsadila šesté místo.

Reklama