Hlavní obsah

Šok pro biatlonisty! Bílá tma, žádný proud, konec závodů

Obertilliach

Nebývalý sněhopád a další potíže zastavily a nakonec zrušily závěr třetího kola IBU Cupu v Obertilliachu. Česká dvojice Natálie Jurčová a Mikuláš Karlík si v sobotním měření sil smíšených singlů stačily připsat 14. místo, víc se toho v rámci ´druhé ligy´ nestihlo. Na mixový závod marně čekali Anna Tkadlecová, Tereza Voborníková, Milan Žemlička a Tomáš Krupčík, jehož šesté místo ze sprintu zůstalo českým maximem v rakouském středisku.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Ilustrační foto.

Článek

Po závodě singlů v celém údolí Lesachtal vypadl elektrický proud a klasické smíšené štafety se už nekonaly.

Jurčové a Karlíkovi se před tím příliš nedařilo. Mezi 29 startujícími obsadili 14. místo, ve druhé desítce se pohybovali od počátku závodu. Vyhráli Němci před Ruskem a Norskem.

„Myslím, že Natálii ani Mikulášovi závod příliš nesedl. Bylo to poznat jak v běhu, tak i na střelnici," hodnotil pro biatlon.cz trenér Aleš Ligaun. „A mix už se bohužel na trať nedostal. Obertilliach zaplavila bílá tma."

V průběžném pořadí Poháru národů IBU Cupu patří po předvánočním bloku závodů mužům osmé místo, ženy jsou deváté. „Kluci mi přijdou o něco silnější. Mohli se opřít o relativně stabilní trojici Vítězslav Hornig, Milan Žemlička a Tomáš Krupčík," pravil dále pro biatlonový web Ligaun.

„To děvčatům vyrovnanost výkonů zatím schází. Navíc do jejich týmu zasáhla i nemoc, která postihla Lídu Horkou. Věřím, že v lednu půjdu holky nahoru a přidají se k nim i další kluci jako Ondřej Hošek a Mikuláš Karlík," dodal trenér.

Reklama

Související témata: